НЕ споделяйте с никого тези 7 неща, за да не ви урочасат

19923
НЕ споделяйте с никого тези 7 неща, за да не ви урочасат
Снимка: Thinkstock/Guliver

Когато ни се случи нещо хубаво или пък имаме блестяща идея, бързаме да го споделим с приятели, близки, колеги – с целия свят. Трудно е да пазим тайна, особено ако става дума за нещо хубаво.

Понякога обаче трябва да запазим някои неща за себе си. Според мъдреци от древността за всяко нещо има време и когато то дойде, онова, което сме премълчавали, само ще се разкрие на хората, които трябва да го знаят. Тайната не е лъжа, тя е просто премълчаване на нещо лично, което не е нужно да споделяте на всеки. Като следващите 7 неща, които е по-добре да запазите за себе си.

Плановете си – не е нужно да споделяте плановете си на околните, особено ако те все още не са започнали да се реализират. Освен, че някой може да опита да ги осуети, смята се, че човек с лоши намерения може да ви урочаса, затова премълчете и споделете, когато ги осъществите.

6 неща, които мъдрите хора съветват да не споделяте на никого

Добрините си – правете добре и не го разгласявайте, защото все пак не сте го направили за слава, нали така? Вършете добро и бъдете в мир със себе си, това ще ви бъде достатъчно.

Ограниченията си – може би сте решили да преустановите вреден навик, да въведе нов режим на хранене, сън или друго, не го споделяйте с другите.

5 неща, които НИКОГА да не споделяш с половинката си

Разбира се, че за една връзка е важно партньорите да са честни един към друг. Лъжите са лоша основа, която е предпоставка една връзка д...

Смелостта си – тук става дума за смелостта да победиш самия себе си, да се изправиш пред страховете си, да преборите свои вредни навици и т.н. За това обаче, освен вие самите, друг никой няма да ви даде награда, дори да споделите. Ето защо, преборете се, бъдете смели, бъдете горди със себе си, бъдете силни и не споделяйте тези си успехи с другите.

Защо добрите дела не остават ненаказани

Духовността си – човек трябва да се стреми към духовно извисяване, да чете, да се учи, да усъвършенства и заздравява връзката си с Бог. Когато получите духовно просветление или се извисите, не го споделяйте с околните. Нека това бъде нещо ваше, ценно и тайнствено, което да ви дава сили и да ви кара да се чувства в хармония със себе си.

Лоши думи – ако се разхождате по улицата и чуете някой да говори лоши думи за друг човек, не продължавайте делото му, разказвайки на приятелите си за това. Оставете ги в пространството и оставете този човек да носи отговорността за думите си, защото кармата рано или късно ще го застигне. Когато срещнете близките си, по-добре им разкажете позитивна история от вашето или нечие друго ежедневие, която да се фокусира върху добри и положителни думи или дела.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Всичко, което трябва да знаете за православната молитва

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Знаете ли как се размножават охлювите?
Знаете ли как се размножават охлювите?

Повечето сухоземни охлюви са хермафродити. След ухажване в началото на лятото чифт охлюви се оплождат взаимно през репродуктивен отвор, разположен...