Не съм се мил 12 години, твърди химик и предлага ново средство за хигиена

21662
Не съм се мил 12 години, твърди химик и предлага ново средство за хигиена

Американски химик твърди, че вземането на душ не е полезно за здравето – хигиенните средства отстраняват полезни бактерии от тялото.

За доказателство ученият престанал да се мие с вода и сапун, като вместо това създал препарат "Майка мръсотия" (Mother Dirt), пише National Geographic.

Лошата хигиена е факт във Франция

Четири от всеки десет французи признават, че не се къпят всеки ден, а 11% си взимат душ веднъж на всеки три дни, показва ново проучване...

Химикът Дейвид Уитлок от Масачузетския технологичен институт стигнал до извода, че ежедневният душ заедно с мръсотията отстранява от тялото естествената му защита – полезните бактерии.

Известно е, че азотният оксид притежава противовъзпалителни свойства и се явява антиоксидант. Именно него произвеждат живеещите на тялото бактерии, като едновременно поглъщат амоняк, пикочна киселина и други вещества, които се отделят от човешката кожа.

Този химичен баланс се е изработил еволюционно. Уитлок смята, че нашите предци са притежавали завидно здраве поради това, че са се мили рядко и – което е още по-важно – без използването на душ гелове и прочие средства за лична хигиена с неестествен произхо0.

Самият Уитлок спрял да взема душ преди около 12 години и не тъгува по него. Вместо да търка тялото си с насапунисана гъба, той нанася върху себе си бактерии, които помагат на кожата да възстанови природния си баланс.

Убедил се във верността на избрания път, химикът основал компанията AOBiome, която се занимава с производството на препарата Mother Dirt.

9 съвета за секса и хигиената от социализма

Преди не се говореше така открито за нещата, свъразани със сексуалния живот. Всичко се случваше с мярка и възпитанието по въпроса беше ...

В неговата основа лежат нитрифициращи бактерии (ammonia oxidizing bacterias). Попадайки върху кожата, те "работят" с тези микроорганизми, които водят до появата на неприятна миризма.

В AOBiome оценяват наложените в света тенденции и не изискват от клиентите пълен отказ от вземането на душ. "Майка мръсотия" се предлага като спомагателно средство за здравето на кожата на тялото, лицето и главата.

Както се казва на сайта на компанията, милиони живеещи върху кожата микроорганизми са необходими за поддържането ѝ в здраво състояние, но химическите средства за лична хигиена ги отстраняват. В резултат кожата става беззащитна, което води не само до възникване на дерматологични заболявания, но и отслабва имунната система на човека като цяло.

Сама по себе си идеята, че средствата за лична хигиена не са толкова необходими, се потвърждава от различни източници. Има много примери за това, как племена, живеещи изолирано и неизползващи никакви блага на цивилизацията, нямат проблеми със здравето.

Освен това по-рано било доказано, че антибактериалният сапун изобщо не се бори с бактериите.

Още една полза от добрата устна хигиена

Хората, които се грижат за зъбите и венците си като ги мият редовно, намаляват опасността да се разболеят от деменция по-късно в живо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com