Нестандартни начини да се стоплим, ако наблизо няма камина или парно

5936
Нестандартни начини да се стоплим,  ако наблизо няма камина или парно
Снимка: iStock

Когато на човек му стане студено и наблизо, по една или друга причина, няма отоплителни уреди, може да използва някои нестандартни начини за стопляне. Честно казано, някои от тях са доста, хм... екзотични, да се изразим по-деликатно!

С молив. Вземаме молив или химикалка между дланите си и започваме да ги търкаме. Известно е, че върху дланите има много биологични точки. Докосвайки някои от тях, особено центъра на дланта, нищо чудно да почувстваме топлина. Е, няма да е като огън в камина, но все пак говорим за невидим огън вътре в тялото. 

Има универсално спасение от топлина и студ в домовете - учени от Сингапур го откриха

Учени от Националния технологичен университет Нанянг в Сингапур са измислили универсално средство за спасение от жегата и студа в домов...

Със снимка. Смята се за доказано, че щом погледнем фотография на любим човек, животно или анимационен герой, чувстваме прилив на топлина. Какво пък остава да погледнем еротична снимка – там затоплянето би трябвало да е гарантирано! Ако пък е нещо от рода на хард-порно, и пожар като нищо може да стане в случай, че тази хипотеза е вярна. Но, понеже това все пак е само хипотеза, преди да си харчите парите за порно-списания, по-добре си платете сметката за парното! 

Всички накуп. Всеки, който е гледал образователни програми за оцеляване, може би знае, че ако група хора се озоват на открито през зимата, най-добрият начин да се стоплят е да се съблекат по бельо и да сложат част от дрехите си върху снега. После всички лягат заедно върху застланото с дрехи пространство, като се притиснат възможно най-плътно един към друг и се завиват с останалите дрехи. Казват, че ако се държи включена запалка под дрехите (разбира се, на разстояние, за да не се подпалят!), може да се достигнат 21 градуса температура в тази импровизирана палатка. 

Яжте! Този метод определено ще да е по-приятен от подскачането на място и размахването на ръце, наречени „гимнастика“.

Всичко, от което се нуждаете, е да ядете тлъсти храни. Така че, ако ви стане студено, яжте месо, морска мазна риба или поне ядки. Но с месото не прекалявайте – животинските мазнини имат опасното свойство да запушват кръвоносни съдове с всички неприятни последици!

С цел бързо загряване си направете сандвич с подправки като люта чушка, кимион, къри. За да бъде хептен отоплителен – тоест, един вид загряващ турбо-сандвич, добавете горчица, сложете отгоре някаква мръвка и тръгвайте да търсите дърва за огрев! 

Не съществува понятие "зиморничав". Медицинските причини защо ви е вечно студено

Нормално е да се чувствате неудобно студено в офиса си, когато климатикът работи. Въпреки това, ако констатирате, че винаги треперите и...

Пийте! Не, любителите на пийването със салатка или друго мезе да не бързат да се радват! За съжаление алкохолът няма да помогне, защото създава илюзия за топлина, което не е съвсем същото. Ако пиете алкохол и не се движите, може да се смръзнете още повече. Така, че от списъка на "как да се стоплим" алкохолът може да бъде зачеркнат. Но това, което си струва да добавите към тази листа, е чай с джинджифил и мед. През зимата този начин да се стопли човек е перфектен. Помага не само да се затоплим, но и да си лекуваме гърлото (нищо, че нищо ни няма на гърлото, профилактиката също не е излишна!). 

Дишайте! Използването на един елемент от йога, наречен пранаяма, е добър начин да се стоплите през зимата. Всичко, което е необходимо, е бавно да напълните с въздух белите си дробове и да го издишате бързо на 5 етапа. Само гледайте наоколо да няма никой – че не се знае какво ще си помисли човек, който чуе неистово дишане зад гърба си!

С език. Както е известно, йогите, понякога измислят доста шантави неща – например, хептен оригинален начин да се стоплят. Този път с език. Всичко, което трябва да направите, е да докоснете долната част на небцето с върха на езика си. Казват, че от този метод можете да получите същото удоволствие, както от секс. А бе, йогите нека си ближат небцето на воля, щом им харесва - ама все пак сексът си е друго нещо!

Засрамете се! Доста добре познат метод за стопляне, който малко хора използват. Просто трябва да се срамувате! В крайна сметка, помислете колко пъти сме забелязвали, че след пореден срамен епизод, в който попадаме, се зачервяваме и изпотяваме! Та, ако усетите, че мръзнете, опитайте да си спомните нещо срамно, което ви се е случило! Аха, вие, значи, няма от какво да се срамувате? Е, щом сте толкова честни и почтени, ще стоите на студено.

Интимен начин. На закрито сте с партньор от другия пол и на двама ви е студено? Приближете се един до друг, целувайте се и правете секс. Казват, че 50 минути френска целувка се равняват на час и половина (това са си 90 минути, няма шега!) във фитнеса.

10 начина да се стоплиш в студеното време

Есента е в разцвета си, а след нея ни очакват зимните снегове и минусовите температури. Едно от най-неприятните усещания е това за студ...

Уморихте ли се от френската целувка? Ами, опитайте други видове целувки, кой ви пречи?

Самохипноза. Да, самохипнозата може да ви помогне да се стоплите. Представете си, че сте в Африка или на друго място, където сега е топло - и ще пренесете тази топлина от фантазиите си в реалността. Поне така казват тибетските монаси. Да, вярно е, че тибетските монаси са особняци като йогите, ама като няма риба, и ракът е риба. В случая – щом не сме в истинската Африка, поне в измислената да отидем на сафари, за там не искат ковид-сертификат! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com