Няколко финансови грешки, които младите двойки допускат

2149
Няколко финансови грешки, които младите двойки допускат
Снимка: istock

Грешките във финансовите въпроси са един от най-належащите проблеми, това е, което буквално унищожава двойките, може да стане причина за недоверие и по-късно причина за прекъсване на отношенията.

Във всяка връзка има няколко етапа. В началния етап емоциите доминират, бъдещето се вижда в ярки цветове и всички проблеми и проблеми изглеждат незначителни дреболии. С течение на времето във връзката се появява все повече рационализъм, двете страни започват да преоценяват действията на партньора, това е истински стрес тест.

Обсъждането на финансовия аспект на една връзка не е романтична тема, но не може да се направи без нея. По-добре е да не правите грешки, отколкото да се опитате да поправите всичко по-късно, това не винаги е възможно.

Грешка 1. Финансова изневяра

Искреността се цени във взаимоотношенията, това важи и за финансовата сфера. Под "изневяра" се има предвид умишлено задържане на информация, например за увеличаване на заплатите, покупки, откриване на банкови сметки и натрупване на средства.

Никой не ви принуждава да изготвяте счетоводни отчети един за друг в края на всяка седмица, но честността трябва да бъде nad vsichko. Обсъдете покупките, говорете за успеха си в работата, включително парични стимули, кариерно израстване.

Изключение от това правило е ситуация, в която решите да направите изненада и ви трябват пари за това.

Грешка 2. Различни подходи към финансовия компонент на отношенията

Дори и двамата да са сдвоени от един и същ социален кръг, те могат да имат различно отношение към финансите. Едната страна е свикнала с планиране и скрупульозен анализ на разходите и доходите, другата е склонна към емоционални покупки. Споровете по тази тема могат да бъдат проблем.

Решението е възможно най -просто - да се обсъди предварително финансовия компонент. Поведението на партньора ви поне няма да ви изненада.

Грешка номер 3. Отказ да се вземат решения

Винаги има изкушението да прехвърлите отговорността за планиране на вашите финанси върху някой друг. Това дава вид имунитет срещу отговорност в случай на проблеми с общия бюджет.

Въпросите с парите трябва да се решават заедно. Това е крайъгълният камък на здравите отношения.

Грешка 4. Липса на планове за бъдещето

Планирането е знак за сериозност на намеренията. Разбира се, по отношение на финансите никой не е имунизиран от непреодолима сила, но трябва да има общ план за действие.

Планирането не включва планиране с точност до минута. Говорим за съвместна дискусия за мащабни покупки и методи за изпълнение на тези планове (разширяване на жилищната площ, закупуване на кола, пътувания и други събития от този тип).

Заключение

Отношенията между хората не трябва да се изграждат въз основа на пари, но това не означава, че финансовият въпрос няма значение. Ако се отнасяте леко към финансите, тогава с течение на времето дори най-силните взаимоотношения могат да станат слаби. Ще има недоверие, съмнения, че в миналото е направен правилният избор - обикновено всичко започва с това.

Спазването на тези правила не означава, че връзката ще бъде успешна. Но те гарантират, че финансовият аспект няма да ги засегне и това вече е много.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

От коя фолклорна област идва правото хоро?

Защо жените получават синини по краката без причина?

Опасни растения за котките, които се намират във всяка цветна леха

5 начина, по които социалните мрежи убиват любовния ви живот

Кои са късните пролетни цветя?

Зодии, които ще се издигнат като феникс от пепелта до 25 април

Искате промяна в живота си? 4 древни японки правила за щастие

7 забранени неща в гардероба, които ще ви натоварят с 50 кг повече

Изхвърлете тези 6 неща спешно, за да не донесат бедност и проблеми в живота

Жените от тези зодии са магнит за богати мъже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com