Няма да повярвате къде агентките на КГБ криели микрофоните си

6763
Няма да повярвате къде агентките на КГБ криели микрофоните си
Снимка: Gettyimages

КГБ, както всяка специална служба, работи на принципа “целта оправдава средствата”. Моралните съображения изобщо нямат значение.

Една десета от тази служба са жени, а основното им качество е таланта да съблазняват. Представителките на нежния пол са използвани за извличане на тайни данни дори по време на Великата отечествена война, но процесът е разгърнат широко през 70-те години, когато Юри Андропов става председател на КГБ.

Приюти за “лястовици”

Лястовици наричат проститутките, които работят за НКВД. По време на войната във Владивосток има специални публични домове за съюзниците, от които проститутките получават ценна информация.

Необходимо е да могат да се съблазнят и притъпят бдителността на чуждестранните военни. От началото на Студената война нуждата от специални агенти в поли се увеличава.

Тогава близо до Казан е построено специално училище за бъдещи прелъстителки, където сериозно се заемат с обучението им: момичетата трябва да знаят няколко езика, да могат да различават до 50 гласа.

Наричат ги лястовици и са им дадени офицерски чинове. Естествено, дамите подписват споразумение за неразкриване на информация, роднините им дори не знаят какво правят. Те се пенсионират доста рано, защото младостта – основното им оръжие – не е вечна.

Модерно оборудване

Завръщането на КГБ

Малко след като беше назначен за първи път за министър-председател през 1999 г., Владимир Путин се пошегувал пред аудитория от високопо...

През 50-те и 60-те години в страната царува най-жестоката цензура. Сцените на чувствена любов във филмите са напълно невинни.

Що се отнася до проституцията, смятана за част от “разлагащия се Запад”, тя официално не съществува в СССР (по същата причина никой не е съден за предоставяне на сексуални услуги, обикновено момичетата са обвинявани в хулиганство и нарушаване на обществения ред). Междувременно в специалните училища на КГБ бъдещите съблазнителни агенти гледат образователни порно филми.

За демонстрациите е използвано най-модерното западно оборудване, недостъпно за обикновените смъртни. Тъй като порното е чужбинско, момичетата едновременно подобряват познанията си по чужди езици.

От началото на 70-те години в САЩ избухва “ерата на порнографията”, бум на XXX филмите. Видеотеките на специалните училища значително разширяват своя репертоар. Вчерашните ученички и студентки научават за видовете секс и за най-широките интимни предпочитания на хората.

В крайна сметка клиентите често са доста образовани и изискват нещо по-интересно. Смята се, че неизреченият лозунг в КГБ за такива момичета е “Вашето основно оръжие е вашето тяло”.

Mъж получи инфаркт след като видя годеницата си без грим

Влюбeн дo уши мъж прeдлoжи брaк нa избрaницaтa cи oщe нa първaтa cрeщa. Cъвceм cкoрo oбaчe тя гo рaзoчaрoвa тoлкoвa мнoгo, чe ce oзoвa ...

Умения за самозащита

Момичетата не само изучават чужди езици и гледат порнография – с тях работят психолози, стилисти, учат ги на умения за самозащита и дори на основи на етикета. В “лястовицата” всичко трябва да е наред: дрехи, бельо (поръчано от чужбина, тъй като в СССР бельото изобщо не е еротично), тяло и душа.

Момичетата дори научават основите на звукозаписната техниката, защото трябва да знаят как работят устройствата за подслушване. Ноу-хауто на съветската инженерна мисъл са малки микрофони под формата на фалшиви зърна и противозачатъчни спирали.

Солидна заплата

През 70-те и 80-те години сексуалният шпионаж в СССР процъфтява. Стаите в подведомсвените хотели “Русия”, “Метропол”, “Национал”, “Белград” в Москва и “Рус” в Киев са натъпкани със специално оборудване.

Изчезнала преди 2 години жена открита жива в морето (ВИДЕО)

Изчeзнaлa прeди двe гoдини кoлумбийкa бeшe oткритa живa в мoрeтo, близo дo кoлумбийcкия бряг в cъбoтa, cъoбщaвa ndtv. Aнжeликa Гaйтaн ...

Персоналът знае за това и всички, участващи в тайната, подписват споразумение за неразкриване. В допълнение към разкриването на тайни данни, агентите събират компромати за клиентите, а също така дават на момичетата задачи да насърчават чужденците (предимно милионери) да подписват договори, полезни за страната на Съветите.

На комсомолците са обещавани шеметна кариера и солидна заплата. Мнозина отиват да работят за КГБ, вдъхновени от мечтите за красив живот. През 1989 г., когато много тайни започват да се разкриват от преструктуриращите медии, бившият вече председател на КГБ Владимир Крючков отбеляза, че жените представляват 14% от общия брой агенти.

Елитни интимни салони

Всички момичета, без изключение, са регистрирани в КГБ и имат специална йерархия. Малка част от тях работят за чуждото разузнаване. По време на Олимпийските игри през 1980 г. всички проститутки, които не са свързани с КГБ, са временно депортирани извън Москва, а жриците на сексуалния шпионаж получават карт бланш за обслужване на чужденци във всички подведомствени хотели.

Самата върхушка на интимния елит работи в чужбина. Във ФРГ, във Франкфурт на Майн, е отворен еротичен салон, който е по-пригоден за непринудени срещи, отколкото обикновени хотелски стаи. Там се обслужват офицери от НАТО. Данните, получени във ФРГ, са изпращани в ГДР, а след това и в Москва.

Младо момиче разказа какво е видяла по време на клинична смърт

Cлeд жecтoкa кaтacтрoфa нa пътя, 17-гoдишнo мoмичe e рaзкaзaлo кaквo e видялo, кoгaтo e билo в бeзcъзнaниe. Дeвoйкaтa ce кaзвa Михaeлa ...

Не компромат, а подарък

Повечето чужденци, с които момичетата работят, са чувствителни към репутацията си на почтени семейни мъже и след като им предоставят компрометиращи доказателства, се съгласяват да сътрудничат на властите. Но понякога има и грешки.

Индонезийският президент Ахмед Сукарно е женен няколко пъти, но това не му е достатъчно. Идвайки в дадена страна, той първо отива в местния публичен дом. СССР не прави изключение.

Тук Сукарно си организира сесия за групов секс в хотел “Метропол”. След като агентите на КГБ му предават компрометиращи доказателства, където оргията му е заснета в от различни ракурси с най-малки подробности, той не се изненадва. Напротив, иска да му направят още копия, за да може да се похвали на приятелите си вкъщи и приема фотосите като подарък.

Източник: “Труд”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com