Новият хит в здравословното хранене: Правилото 8 до 8

57210
Новият хит в здравословното хранене: Правилото 8 до 8
Снимка: Pixabay.com

Правилното хранене набира все по-голяма популярност сред хората. Много важно е да водите здравословен начин на живот, за да сте сигурни, че не вредите на организма си и се чувствате добре. Интермитентният режим на хранене, познат още като периодично гладуване или временни пости , е сред най-предпочитаните в момента. Това хранене е по правилото „от 8 до 8 '', което е много полезно за правилното функциониране на организма.

То забавя стареенето, предотвратява всякакви възпаления в тялото и намалява мазнините. Според много проучвания значение има какво ядете, но и по кое време на деня. Интермитентното гладуване разделя деня на две части. Първата част не трябва да ядете. Можете да приемате единствено течности, които не съдържат захар. Интермитентното 12 или 16-часово гладуване не е толкова трудно, защото през 8 от тях може да спите. Много е важно обаче да спазвате изготвения график. Веднага ще почувствате лекота, състоянието на кожата ви видимо ще се подобри и ще удължите живота си.

Постенето удължава живота

Увеличаването на времето между отделните хранения допринася за подобряване на общото здраве и повишава продължителността на живота, пиш...

Тази диета ще даде видими резултати само след няколко месеца, но ще се почувствате много добре още след първото гладуване. Желателно е да се спазва 2 до 3 пъти седмично в продължение на два месеца, за да даде пълен резултат.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат:

1. Комбинирайте интермитентното хранене с някоя друга диета. Можете да го направите с нисковъглехидратна. Така ще има по-добър и видим резултат по-скоро.

2. Пийте много вода по време на гладуването, за да не се чувствате зле и за да можете да прочистите организма си от токсините напълно. Опитайте се да пиете по 7-8 чаши вода на ден. Не се наливайте с вода обаче, защото по този начин организмът няма възможността да я усвои напълно и изпиването на толкова голямо количество губи смисъла си. Пийте по малко и често и няма да чувствате болки в стомаха и глад.

В кои часове е най-подходящо да закусваме и вечеряме?

Хората, които се опитват да отслабнат, трябва да закусват късно и да вечерят рано, твърдят учени от Университета в Съри, Югоизточна Анг...

3. Основното хранене не трябва да е само салата. Добавете пържола например, за да заредите организма си с енергия. Избягвайте да се храните с продукти, които не ви дават нужните хранителни вещества, тоест избягвайте „празните“ калории. Опитвайте се да се храните с колкото може по-полезни хранителни продукти.

4. Не прекалявайте с гладуването, защото това може да доведе до нежелания от всички дами „йо-йо“ ефект. Направете постепенно гладуването, за да сте сигурни, че крайният резултат ще е траен и че няма да си възвърнете старите килограми двойно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Това е най-добрата ядка за сърцето и костите на хората над 50 години

Витамини - сутрин или вечер е най-добре да се пият

Лекар: Хората с тези заболявания НЕ трябва да ядат фурми

Коя е най-добрата ядка при висок холестерол и по колко трябва да се яде на ден

Сирене - лекар разкри как влияе на черния дроб

Свободните захари повишават риска от сърдечно-съдови заболявания

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com