Основни правила при отглеждане на малко коте

41769
Основни правила при отглеждане на малко коте
Снимка: iStock/Guliver

За много хора не е ясно защо някои от пухкавите им домашни любимци обичат да хапят и драскат. Ако котката се появи в къщата вече като възрастна, ще бъде трудно да се разбере при какви условия е живяла. Възможно е котката да е била малтретирана от ранно детство. В този случай се формира защитна реакция към хората. Трябва да знаете някои основни правила, когато отглеждате малко коте:

Ръцете ви не са играчка.

Полицията в Бургас разследва убийството на 30 котки

Над 30 са труповете на котки, които са намерени от граждани в бургаския жилищен комплекс „П.Р.Славейков“. Те са открити око...

Най-основното и важно правило. Всички котки реагират моментално на движещи се обекти. Имат инстинкт за лов. Като я дразните с ръце, тя лесно може да ги хване и ухапе. Безполезно е да се караш на животно. Бавното докосване на котката е правилният вариант. В момента, в който тя иска да ухапе ръката ви, трябва да я разсеете с мека играчка. Ако няма специално място, където животното би могло да наточи ноктите си, то ще го направи на тапицерията на дивана, на килимите и дори на панталона ви. При котките ноктите растат доста бързо. Те трябва да имат места на които да ги острят и ако научите животното, че и ръцете ви стават за това, вече няма да й хрумне да ги изостря другаде. Такава е природата на котката. Ако котето се е държало лошо, не чакайте - незабавно продължете с образователните методи. Това може да е повишен глас, влажен парцал или пръскане с вода. Животното ще развие условен рефлекс и в бъдеще ще знае, че е невъзможно да ви надраска.

Обичайте домашния си любимец.

Ако котето е обожавано в семейството, тогава вероятността то да расте ядосано и агресивно е минимална. Не бъдете мързеливи да отглеждате домашен любимец и тогава много бързо във вашата къща от бебе ще израсне красиво, привързано и интелигентно създание. Много собственици на котки дори не осъзнават, че като се почесват или хапят, на котките всъщност им се играе. Ако домашният любимец е отегчен и няма върху какво да се съсредоточи, той може да декларира намеренията си по този начин. По всякакъв начин котката трябва да има много играчки в къщата. Тя ще играе с тях, когато собствениците отидат на работа. А при завръщането си определено трябва да играете заедно. При повечето котки навикът да хапят и драскат изчезва, когато пораснат и се срещат с приятелско отношение. Добре възпитаната котка, колкото и да иска да хапе собственика, никога няма да го направи. Но дори и домашният любимец да е надраскал собственика си, не бива да го биете или да му крещите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пес патрул: Най-популярният полицай в Китай е корги (ВИДЕА)

Доверете се на интуицията си: 10 признака, че сте безсрамно използвани

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com