Отново сухи и люпещи се устни? Направете си ТОВА

5939
Отново сухи и люпещи се устни? Направете си ТОВА
Снимка: https://pixabay.com

Все по-често дамите залагат на натуралната козметика и изпробват редица методи, чрез които могат да се погрижат за красотата си – домашни маски за коса и лице, скрабове за тяло, домашен сапун и т.н. А защо не и скраб за устни?

Ако желаете меки и красиви устни, които не се лющят постоянно и не са изсушени, е необходимо да им доставяте нужната хидратация, но и да ги поддържате добре, като отстранявате мъртвите клетки от тях. Особено ако обичате матовите червила, които веднага ще издадат състоянието на устните ви.
Ексфолиантите или така познатите скрабове са чудесен начин да приведете в добър вид устните си. А още по-хубаво е, че има лесни начини, чрез които да си приготвите сами вкъщи.

Как можем да се погрижим за напуканите устни

Напуканите устни дразнят, нараняват и бодат, така че е най-добре да предотвратите напуканите устни и да се грижите правилно за тях. Ког...

Как да приготвим домашен скраб за устни?

Някои от ексфолиантите на пазара може да доведат до допълнително изсушаване, а и да съдържат агресивни съставки. Най-добре е да използваме натурални продукти, за които сме сигурни, че няма да увредят състоянието на кожата ни. 
За целта ви препоръвчаме скраб за устни от кокосово масло и захар. Пригответе си подходящо бурканче от стар балсам за устни или др. В него добавете кокосовото масло, после захарта и разбъркайте добре. Съветваме ви да не прибавяте цялото количество захар наведнъж, за да следите консистенцията и да спрете, когато формулата според вас е достатъчно пясъчна. Не правете скраба си твърде груб, ако прекалите със захарта – добавете още малко кокосово масло. 

Как да използваме скраба за устни най-правилно?

За да изглеждат възможно най-меки и привлекателни устните ви, гримьори съветват да използвате на първо място скраба за устни, разтрийте добре и премахнете остатъците. След това нанесете обикновен балсам за омекотяване и чак накрая започнете с нанасянето на грим – молив и червило за устни.

Най-честите причини за напукани устни и как да ги предотвратим

Гладките и стегнати устни са атрибут на женската красота. За съжаление, понякога те имат проблеми като сухота, дъвчене, херпес или конт...

Ако устните ви са сухи и люспести

Ако устните ви са много сухи и люспести, може да направите скраб от кафява захар, масло от шеа и масло от жожоба. В съотношение – 2 ч.л. кафява захар, половин лъжичка масло от шеа и няколко капки масло от жожоба. Разбъркайте в подходящо бурканче. Този скраб ще ви донесе дълбока хидратация на устните и правилно ексфолиране. Маслото от шеа е подхранващо и е богато на витамини като А, Е, К и др. и заедно с маслото от жожоба ще задържат възможно най-дълго влагата. Кристалите от кафява захар също имат овлажняващи свойства, като и нежно и безопасно за вас ще премахнат мъртвите клетки и ще оставят устните ви меки и хидратирани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно