Отървете се от тези 10 опасни неща в кухнята, за да не пострадате

7388
Отървете се от тези 10 опасни неща в кухнята, за да не пострадате
Снимка: Getty Images/Guliver

Не сте и предполагали колко опасни неща могат да се помещават във вашата кухня. Може би ги ползвате ежедневно и ги смятате за безобидни. Вижте обаче от кое трябва да се пазите и защо.

Гъби за миене на съдове  – гъбата, с която миете съдовете, трябва да се сменя често, защото тя обира всички мръсотии от тях и се превръща в среда за развитие на бактерии. От време на време може да я накисвате в белина или да я слагате мокра в микровълновата за няколко секунди.

Газов котлон – той наистина може да бъде много опасен. Винаги проверявайте дали сте изключили котлона преди да излезете. Внимавайте и при пускането му.

Пластмасови кутии за съхранение – пластмасата е много вредна и съдържа химикали, които могат да влошат вашето здраве. Когато съхранявате храна в такива кутии, тези вещества проникват в нея, а после и във вашия организъм. Изберете стъклени или други кутии за съхранение, ако се нуждаете от такива.

Съдове с незалепващо покритие – не стават токсични, когато покритието им се обели. Освен това имат и изпарения, които са опасни за здравето. По-добре се доверете на класическите съдове за готвене.

Мивка – ако не я почиствате редовно и често в нея се събират остатъци от храна, това създава предпоставка за развитие на микроби, които могат да бъдат сериозен проблем. Ето защо, не трябва да си позволявате да не поддържате мивката чиста.

Унищожител на боклук – ако имате такъв под мивката, пазете ръцете си далеч от него. Дори без да искате да сте изхвърлили нещо, което не е било предназначено за там, уверете се, че е изключен преди да се опитате да го извадите.

Ножове – поддържайте ножове винаги остри, защото в противен случай в опита си да нарежете някакъв продукт, острието може да попадне върху ръката ви при по-силен натиск. За да се справяте бързо и лесно с рязане, ножовете трябва да са остри.

Освежител за въздух – трябва да внимавате какъв уред си купувате, защото някои са пълни с химикали, които вместо да ви помогнат, могат единствено да ви навредят. Освен това е добре да ги използвате с мярка, не непрекъснато.

Кухненски кърпи – те се ползват непрекъснато и затова също трябва да се сменят често. Това ги прави идеални за развитие на микроби. Сменяйте често кърпите, защото там забърсвате ръцете си след като са измити. Едва ли искате те да стават по-мръсни след това.

Месомелачка – пазете пръстите си при ползване на уреда, защото е много мощен. Ако към него има приспособление за предпазване, използвайте го винаги по предназначение, за да намалите шанса от опасност за вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com