Отърви се от лошите навици

3891
Отърви се от лошите навици
Снимка: iStock/Guliver

Знаете ли, че средно са ви необходими два месеца, за да си създадете нов навик? Ако вашите новогодишни решения включват промяна на навиците, предлагаме ви да започнете веднага. Следвайте тези прости съвети и ще видите как след няколко седмици ще преодолеете старите и придобитите по-здравословни навици.

Разделете целите си на малки цели! Така ще ви бъде много по-лесно да стигнете до голямата цел. Всяка стъпка, всяка малка цел ще ви бъде още по-голям стимул да продължите напред!

Ако искате да се откажете от нездравословната храна, започнете, като замените парчето пица от 21:00 часа със салата. Ако направите малки промени, ще ви бъде по-лесно да продължите по този път.

Не се обсебвайте:

Когато прекарвате целия си ден мислейки, че не трябва да правите нещо конкретно (например да ядете бисквитки) е много вероятно в крайна сметка да искате да го направите. Пътят към здравословен живот трябва да бъде чрез дисциплина, но не и чрез страдание. Въпросът е да се намери баланса.

Анализирайте поведението си:

Пороците често са защитни механизми в ситуации на стрес, гняв или тъга. Вижте кога ви се пуши най-много през деня, когато имате неконтролируемо желание за нездравословна храна или когато започнете да гризете ноктите си. След като ги идентифицирате, ще ви бъде по-лесно да ги контролирате.

Правете нещата решително:

Преди да започнете каквато и да е промяна, трябва да сте сигурни и убедени, че направените корекции ще бъдат във ваша полза.

Повторете:

Навиците (добри и лоши) се формират чрез повторение. Затова правете едно и също упражнение всеки ден, за да го направите част от ежедневието си. За да останат здравословните навици за постоянно в живота ви, е необходимо да ги живеете всеки ден, а не само през почивните дни или дни преди парти.

И още 2 ценни съвета...

Не лягайте с мокра коса

Опитайте се никога да не си лягате с мокра коса. Това може да изглежда като спестяване на време, но определено не е добра идея. Мократа коса е много податлива на увреждане, особено ако търсите най-удобната поза за сън преди лягане и често се обръщате на другата страна. 

Не използвайте твърде много козметика едновременно

Много от нас обичат новостите и тестването на продукти. Не забравяйте обаче, че използването на няколко козметични продукти наведнъж не е полезно за кожата ви. Имате ли няколко крема за лице и използвате ли ги последователно? Действието им може да се изключва взаимно и вместо да овлажнява, може да причини сухота или зачервяване. Вие също няма да знаете на кого да дължите евентуалното подобрение на състоянието на кожата. Първите дългосрочни ефекти се проявяват след около два или три месеца употреба на продукта и след това определено ще разберете дали козметиката е добра за вас.

Без значение какви са вашите цели, не забравяйте, че най-важното е да имате здравословен живот. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com