Пет стъпки, с които да ограничим токсичното в живота си и да живеем по-добре

2924
Пет стъпки, с които да ограничим токсичното в живота си и да живеем по-добре
Снимка: iStock/Guliver

Всички имаме в ежедневието си хора, които ни товарят психически. Те са постоянно мрънкащи, досадни, не харесват нищо, критикуват всичко, но когато ги попитаме за нещо, не могат да дадат градивно предложение. Понякога дори не могат да дадат тема на разговор, която да е различна от това, за което са решили да се оплакват днес. В тази статия ще ви дадем метод с пет стъпки, с които да ги ограничите. 

Стъпка едно - дистанцирайте се от негативното около вас

6 възможни причини хората да поддържат ТОКСИЧНИ връзки

Някои хора нямат куража да си тръгнат от нездравословна връзка и да сложат край. Те продължават да се тормозят с токсичните взаимоотнош...

Първата стъпка е свързана с това да се отдалечите от всичко негативно около вас. Това не означава да спрете да гледате новини, но четете само това, което ви вълнува най-много, избягвайте медиите, които залагат на шокиращи подробности и се опитват да вкарат читателите/зрителите си в паника. Прескачайте негативните новини, които не ви интересуват, блокирайте вредни хора, които разпространяват информация, която ви ядосва или напряга. С филтрирането на негативното, вие ще се чувствате много по-спокойни. 

Стъпка две - ограничете контактите с токсични хора

Постепенно се дистанцирайте от токсичните хора. Дайте им шанс да се променят - като излизате, опитвайте да смените темата или директно им кажете, че не искате да обсъждате теми, които ви напрягат. Ако те не го направят, просто ограничете или прекъснете изцяло контактите с тях. Ако са ваши близки роднини, просто дайте да се разбере, че не искате да говорите за тези неща и добрите ви отношения зависят от това. Те ще ви разберат и просто ще има теми, които отбягвате като се виждате. 

Стъпка три - вкарайте положителни и градивни хора в живота си

Игрите на разума, които токсичните хора играят с вас

Как да разберете дали в живота ви присъстват токсични хора? Нека ви опиша три от най-известните тактики за тези вредни личности и след ...

Ако искате да обърнете процеса, значи трябва да се запознаете с повече хора, които са градивни и не се оплакват. Къде да ги срещнете, обаче? Намерете интересна кауза, която привлича интереса ви. Ще видите, че част от нея са много смислени хора, с които ще намерите общ език. Обикновено хората, които доброволстват или се занимават с граждански активности са много положително настроени и могат да ви дадат нова перспектива. 

Стъпка четири - давайте, за да получите

Посветете част от времето си на кауза. Може да доброволствате по безкрайно много начини, които не изискват да отделят финанси, а просто малка част от свободния си ден. И е много вероятно да намерите такава, която да развива ваши хобита или интереси. Ще видите, че ще се почувствате много по-добре когато направите нещо за другите. 

Стъпка пет - обръщайте внимание на хубавите неща в живота

Токсичните хора и какво да правим с тях

Темата за токсичните хора и тяхното поведение се обсъжда активно в социалните мрежи днес. Потребителите бързат да приписват това качест...

Да, светът около нас е голям и много неприятен. Въпреки това в него има толкова много прекрасни неща, за които да сме благодарни. Живеем в страна, в която няма война. Нашите близки са добре. Имаме покрив над главата си и сме здрави. Дори изброените да не важат в пълна степен за вас, намерете нещо, за което да благодарите всеки ден и да оценяте красотата и доброто в света около нас. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com