Ползи от кафявата захар - ефекти върху здравето

40070
Ползи от кафявата захар - ефекти върху здравето
Снимка: iStock/Guliver

Кафявата захар е много популярен вид захар, който се цени в цял свят, заради ползите за здравето и различните ѝ свойства от обикновената кристализирана бяла захар.

Полезна ли е кафявата захар?

Тъй като кафявата захар се произвежда по различен процес от бялата, тя има различна химическа структура и организма ни реагира по различен начин, когато я консумираме. Тази фина разлика прави кафявата захар много привлекателна за хората, които искат да балансират диетата си, да бъдат по- здрави и да получат някои от многобройните ѝ предимства.

Хранителна структура

Кафявата захар се произвежда по начин, който позволява на някои от естествените захарни съставки да останат в нейната структура, като така крайният продукт остава в по-естествено състояние, което не е обогатено с изкуствени добавки като серен диоксид, фосфорна киселина, калциев хидроксид и активен въглен.

Тези добавки не са необходими на кафявата захар, а тяхното присъствие нарушава миризмата и цвета на естествената захар. Освен това индустриалният процес, който премахва всички следи от меласа, премахва почти цялото присъствие на калций, желязо, магнезий, калий и фосфор.

Влажност

Наличието на меласа в кафявата захар ѝ дава повече влажност от бялата захар, което позволява да се използва много по-разнообразно за продукти и храни с по-висока плътност и влажност.

Повече аромати и текстури

Шокиращи разкрития за кафявата захар

Всички знаем, че бялата захар е вредна и мнозина избират кафявата с усещането, че правят нещо полезно за себе си и близките си. &bdquo...

Всеки компетентен готвач може да ви каже, че рафинираната бяла захар има много по-малко вкусови аромати от кафявата. Това се дължи на по-разнообразната текстура при кафявата захар. Някои от най-известните сортове заради вкуса си са Турбинадо, Барбадос, Мусковадо и Демерара.

Норма на сладост

Кафявите и белите захари имат почти една и съща норма на сладост и могат да се смесват или заменят в някои рецепти. Експериментирайте малко с тях и вижте сами какви нови аромати ще ви донесат някои марки кафява захар.

Защита на кожата

Учени: Захарта ви прави грозни и дебели

Един от любимите вкусове в света е този на захарта и винаги искаме още и още. Ако сте един от тези хора, които не могат без захар ще тр...

Естествената текстура на кафявата захар прилича на влажния пясък, но е по-абразивен и може да премахне някои мъртви кожни клетки, които запушват порите на тялото ви. Поради това кафявата захар може да се използва успешно като лечение на кожата, леко овлажняващо средство и витамин B, който ще предпази кожата ви от състаряване.

Съдържание на калории и ползи за кръвта

Подобно на бялата захар, кафявата също може да даде енергия на тялото ви, като ви дава временна сила и събуждане в моментите, когато се чувствате слаби. Въпреки това, тъй като няма хранителни вещества, захарта може да осигури енергия само за кратки периоди. Този ефект се причинява от понижаването на нивата на естествено направения хормон серотонин.

източник: www.sugarhistory.net

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Кардиолог: 3 причини, поради които хапчетата за кръвно НЕ действат

Хората с тази кръвна група се раждат с най-силен имунитет

Лекар: Изтръпване на ръцете и краката след сън издава тези заболявания

Това е най-добрият навик за черния дроб

Кога трябва да се тревожим за ниския холестерол

Какво показва изтръпването на ръцете за здравето ви

Защо не трябва да пренебрегвате болките в корема?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com