Повечето родители не говорят за секс с децата си

10960
Повечето родители не говорят за секс с децата си

68% от родителите в САЩ не отварят темата за секса с децата си, признавайки, че им е твърде неудобно да обсъждат подобни неща с тях, сочи ново проучване на 2305 родители с поне едно дете над 12 години.

Според резултатите от него 47 на сто от майките и бащите вярват, че училището трябва да поеме пълната отговорност и да обясни на децата им и то с термини от животинския свят. Както е известно, пчеличките и птичките са най-популярните животни и насекоми, които се използват, за да се илюстрира секса на малките.

Гей филм фест разяри църквата и обществеността

Първи по рода си гей филмов фестивал се провежда в Пловдив. В рамките на девет поредни дни ще бъдат показани девет ленти с историите и...

Срамът е причината за 44 на сто от родителите да не повдигат този въпрос. 27 % от тях избягват темата заради религиозни вярвания, а 11% просто не мислят, че децата им трябва да бъдат сексуално образовани.

Една пета от бащите и майките смятат, че дъщерите и синовете им трябва да се запознаят с интимните въпроси от разговори с приятели. Според 15% други членове на семейството като по-големи братя и сестри трябва да са източник на "знания".

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com