Повръщано от китовете, действа като афродизиак

38708
Повръщано от китовете, действа като афродизиак
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Забравете за шоколада и стридите, най-силният афродизиак може да се окаже веществото, повръщано от китовете, пише в. "Дейли мейл". Морските гиганти редовно повръщат субстанция, подобна на восък, наречена амбергрис.

Досега тя се използваше в парфюмерийната промишленост за направата на по-трайни парфюми. Учени от Саудитска Арабия са открили и друго интересно свойство на амбергриса, който действал като силен афродизиак. Екипът от университета "Крал Сауд" приложили на опитни плъхове основната съставка на амбергриса, веществото амбреин.

ТЕСТ: Какво знаете за секса?

Сексът е една от най-обсъжданите теми. Той е важна част от живота на всеки, признаваме ли си или не. Непрекъснато излизат проучвания за...

То им въздействало по начин, чрез който увеличил еректилните им функции и опитните животни започвали да търсят съешаване и с мъжки екземпляри при отсъствието на женски. Амбергрисът може да бъде извличан от стомасите на спермацетните китове. Но той може да бъде откриван и по плажовете.

Преди време австралийска двойка намери на брега парче амбергрис с тегло около 15 килограма, което им донесе 295 хиляди долара. Афродизиачната съставка амбреин, която се съдържа в повръщаното от китовете представлява вид алкохол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com