Повърхностите, които може да изчистите с лимон

1050
Повърхностите, които може да изчистите с лимон
Снимка: iStock/Guliver

С различни препарати можем да почистим целият дом. Но самите те са вредни и могат да нанесат вреди върху здравето ни. Лимонът е известен със своите почистващи свойства и с него бързо и много лесно ще премахнете упоритите замърсявания.

Микровълнова печка

Сложете лимонов сок в чаша вода и го оставете да постои на включена фурна за няколко минути. По този начин бързо и лесно ще можете да почистите микровълновата си фурна, без да използвате вредни препарати.

Ренде

Ако сте рендосвали скоро меки сирена, кашкавал зеленчуци и други меки сирена, със сигурност сте се сблъскали с трудността да почистите рендето. Те оставят гъста следа, но пък лимоновият сок може да ви помогне за нея. Натрийте половин лимон в рендето, а след това измийте с гъба и препарат. Киселината в лимона ще неутрализира мазнината и ще ви е по-лесно да почистите.

Полиране на мед и месинг

Натрийте парче лимон в замърсената или окислена метална повърхност, а лимонът ще ви помогне да премахнете това. Когато го направите, можете да избършете с кърпа.

Дезинфекция на обици

В ушите ни се събират прекалено много бактерии, които полепват по ухото и могат да предизвикат инфекция. Лимонената киселина е много подходяща за дезинфекция на бижутата. Просто разтрийте парче лимон в обиците и изплакнете. 

Премахване на лошите миризми от хладилника

Ако имате усещането за неприятна миризма в хладилника, то можете да използвате лимон. Често това се случва, защото се разваля храна или пък нещо се разлива. Поставете няколко резенчета лимон  в чинийка и ги оставете в хладилника. Сменете ги през няколко дни престой и ще видите, че неприятната миризма се е абсорбирала. Можете да го правите постоянно или пък през известен интервал от време. Лимонът ще ви помогне и да почистите самият хладилник, като натриете рафтовете и стените му.

За премахване на петна и мазнини от дъските за рязане

Дъските за рязане са може би най-трудното нещо за почистване. В цепнатините се задържат мазни участъци и остатъци от храна, които трудно могат да се почистят. Втрийте силно парче лимон в дъската, за да можете да премахнете остатъците. След това можете да преминете към измиване на дъската с препарат и топла вода. Сами ще видите, че замърсяванията ще паднат по-лесно и дъската ще стане като нова. 

Както виждате, лимонът има мощно почистващо свойство и може да ви бъде много полезен в домакинството. Не забравяйте, че той също е и силен имунен стимулатор и ще ви подкрепи в сезона на настинките и гриповете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com