През март - Американски сезон по Viasat Nature и Viasat History, Австралийски ловци на омари по Viasat Explore

2878
През март - Американски сезон по Viasat Nature и Viasat History, Австралийски ловци на омари по Viasat Explore
Снимка: Viasat Nature

Още интересни предавания ви очакват през февруари по Viasat Nature, Viasat History и Viasat Explore.

Америка: Сезони в дивата природа

Започва от неделя, 1 март, в 14:00 ч.

Сезон: 1

Брой епизоди: 4 x 60 мин.

Оригинално заглавие: America's Wild Seasons

Година: 2019

Наслаждаваме се на зрелищната американска дива природа през четирите сезона - на земята, във въздуха, на брега и под водата. Утвърдени кинематографи на дивата природа заснемат континента през цялата година. Докато Земята обикаля около Слънцето, дивите ѝ обитатели преминават през изпитания на живот и смърт. Откритият Тих океан облива с огромни вълни калифорнийския бряг, където слоновите тюлени пристигат, за да се размножават през лятото, докато свирепата горещина поставя койотите под обсада в пустинята на Аризона.

Докато листата сменят цвета си по време на есента в Аляска, същото се отнася и за червената сьомга, която става пурпурна, приготвяйки се да хвърли хайвер. Зимните виелици погребват горите на изток и планинските върхове на запад под снежно одеяло, но срещу студените предизвикателства се изправят дебелокожите речни видри и интелигентните гарвани. Не след дълго избухват диви цветя и светът се пълни с бръмчащи колибри, романтични игри на влечуги и бебетата на пролетта.

Всеки епизод разкрива забележителни герои, лични страдания, дръзки предизвикателства и ритуали на новото начало. Заемете мястото си на първи ред, за да се насладите на дивия американски пейзаж в една обиколка около Слънцето.

Страна на големи котки

Не пропускайте VIASAT NATURE маратона на „Страна на големи котки“ на 8 март, неделя, от 19:05 часа. 

Оригинално заглавие: Big Cat Country

Година: 2019

Три могъщи лъвски клана в долината на р. Луангва се борят, за да завладеят земята и защитят малките си, докато опасностите ги дебнат на всяка крачка. Когато температурите се повишават по време на сухия сезон, всеки триумф и трагедия се виждат ясно. Дали лъвовете ще се справят с трудностите и ще преживеят най-голямото предизвикателство в живота си?

Първите американци

Неделя, 8 март, в 22:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: The First Americans

Историята на заселването на Америка беше пренаписана - сензационни открития в Бразилия показват, че първите американци са пристигнали много по-рано, отколкото се предполагаше преди. Учените отдавна се съгласиха, че ловците от ледниковия период са мигрирали пеша от Азия до Америка по суша преди 12 000 години, но новите находки показват, че бразилската Сиера Капивара вече е била населена по това време.

След като беше открита концентрация на обекти, сред които 50 000 скални рисунки, археолозите успяха да докажат, че пробите датират отпреди 30 000 години - това ги прави 18 000 по-стари от откритията в Кловис, Ню Мексико, на които се базира настоящата теория. Така Южна Америка не е била колонизирана от Северна Америка, но остава въпросът - откъде са дошли първите американци и как и защо са мигрирали, както и защо са изчезнали безследно.

Разшифровани съкровища

Започва от понеделник, 2 март, всяка делнична вечер в 21:00 ч.

Сезон: 2, Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Treasures Decoded

Открийте шест от най-големите световни съкровища - всяко със забележителна история, останала скрита досега. Екип от учени изследва шест съкровища от древността - Хеопсовата пирамида, Моаите, статуята на Нефертити, кораба на Черната брада, Кивота и копието на Лонгин.

Всеки от обектите ще бъде проучен от експертите с помощта на множество нови технологии - включително последен писък на съдебната медицина, което ще отключи невероятната истина за тях за пръв път в историята. В търсене на отговори ще видите интервюта с археолози, историци и учени и ще разберете всички тайни, включително възможните последици от оповестяването на истината за съкровищата в новата поредица.

Австралийски ловци на омари

Започва от четвъртък, 5 март, в 22:00 ч.

Сезон: 2

Брой епизоди: 8 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Aussie Lobster Hunters

Година: 2020

Във втория сезон на поредицата следваме житейските драми на пет екипажи на лодки за лов на омари по време на зимния лов на лангусти в Тасмания, които рискуват всичко в търсене на най-скъпия морски деликатес в света.

Южният океан е най-опасното водно пространство в Австралия, но е последният шанс на ловците на омари да спечелят пари, преди ловните територии да станат достъпни отново през пролетта. Екипажите работят денонощно през ужасното време и в страховити води, за да изтеглят стотици килограми омари на хлъзгавите палуби. Дори най-малкият проблем в морето може да се окаже смъртоносен в рамките на секунди, а най-близкото пристанище е на стотици километри разстояние. Спешни медицински ситуации, механични проблеми, бури и подводни хищници създават постоянни трудности, а след тях е ред и на изменчивата цена на омарите.

Повече от 80% от омарите, уловени в Тасмания, се изнасят живи в Китай и това определя цената за килограм. Ако капитанът прецени правилно, може да направи състояние, ако не - може да изгуби всичко. Това не е само история за рискове, стратегии и умения в морето, но и драма за преживяването на цели семейства.

Рибар авантюрист

Започва от събота, 21 март, в 21:10 ч.

Сезон: 2

Брой епизоди: 16 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Fishing Adventurer

Година: 2009

Следваме приключенията на младия, харизматичен, любопитен и енергичен рибар Сирил Чокет. Посещаваме четирите краища на планетата, за да открием всякакви видове екзотични риби, култури, красиви пейзажи и различни народи, които отварят вратите на домовете си и споделят своите истории с нас.

"Рибар авантюрист" представя любовта към спортния риболов и връзката между рибарите по света, независимо дали ловят риба за удоволствие, или за да изхранят семействата си. Всеки епизод ни отвежда на пътешествие със Сирил - пълно с анекдоти, срещи и предизвикателства, които неизменно приключват с улавянето на големите риби, както си е наумил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com