Природни рецепти, които облекчават болката в кръста

14324
Природни рецепти, които облекчават болката в кръста
Снимка: Thinkstock/Guliver

Едно най-често срещаните заболявания при хората е дископатията. Тя се получава, когато натоварите опорно-двигателната система повече, при травма, прищипване или усукване на гръбначни прешлени. Тя е съпътствана от болка и обездвижване в областта на кръста. Обикновено в тази ситуация се предписват различни изследвания и лекарства, но истината е, че можете да преборите дископатията и с природни рецепти. Ето някои от тях.

Вземете и настържете на едно ренде един картоф и една глава лук. Смесете ги и посолете. Нанесете върху парче плат като компрес и увийте около засегнатото място. Оставете за цяла нощ. Направете тази смес три поредни вечери.

Друга рецепта включва две филийки хляб, които трябва да напръскате с оцет и да посипете със сода за хляб. Наложете ги върху гръбнака и оставете за няколко часа. После ще усетите голямо облекчение и болката ще си отиде.

Вземете малко бурканче и в него сипете 1 с.л. камфор на прах. Сипете ракия със силни градуси или спирт догоре. Третирайте гърба или засегнатото място с разтвора.

Дископатията може да засегне хора от всички възрасти и може да се получи внезапно – при усукване на тялото, при тренировка, при навеждане и т.н. Тя е изключително неприятна. По-вероятно е да се случи на хора, които се занимават с тежък труд, защото вдигат тежки неща и са непрекъснато в движение. Освен болката, тя може да доведе и до проблеми с нервите на гърба, което води до проблеми с двигателната система.

Когато потърсите лекарска помощ и се установи, че в действителност имате такъв проблем, се започва лечение в зависимост от формата на заболяването. Ако тя е по-тежка, може да се стигне и до операция. Това обаче е рядкост. Обикновено се използват лекарства, мехлеми и кремове, а някои хора успяват да се справят сами с народни лекове и рецепти. 

Такъв е и следващият компрес, който ще ви помогне при дископатия. За да го приготвите, ще ви трябва половин сапун, слабо алкален и три белтъка. Разбийте белтъците и ги смесете с настъргания сапун. Разбъркайте добре до получаване на еднородна каша. Нанесете върху марля и поставете върху болезненото място. Правете компреса вечер, за да може да преспите с него. Най-добре е да се прави поне три дни, за да почувствате облекчение.

Дископатията е проблем, който не трябва да пренебрегваме, тъй като наистина може да се стигне до обездвижване на цялото тяло. Вземете необходимите мерки още при първите признаци. Потърсете лекарска помощ или изпробвайте някоя народна рецепта, за да облекчите симптомите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 съвета за разведряване на настроението в мрачен и облачен ден

5 дестинации, където има огромна вероятност да ви оберат

Тази отвара от розмарин ще направи и най-сухата коса блестяща

Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Как се почиства запушена цедка на кафемашина?

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Каква е основната разлика между винена и гроздова ракия?

От коя фолклорна област идва правото хоро?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com