Проститутките в Германия готови да носят маски, за да не ги убие коронавирусът финансово

12469
Проститутките в Германия готови да носят маски, за да не ги убие коронавирусът финансово
Снимка: Getty Images / Guliver

Заради пандемията от коронавирус публичните домове затвориха в средата на март. Профсъюзът на работниците в секс-индустрията разработват нови санитарни мерки за обслужване на клиентите, а политиците призовават за забрана на проституцията, пише Deutsche Welle, предаде БГНЕС.

Паркингът пред най-големия публичен дом в Берлин е празен и това е най-ясният символ на кризата в сексинустрията. Всяка година "Артемис" е посещаван, по точно е бил посещаван, от около 100 000 клиенти. Годишният оборот възлиза на десетки милиони евро. Заведението е добре известно на близкото си обкръжение, разположено на една крачка от берлинския изложбен комплекс, и се смята за образец на легалната проституция.

Дженифър Анистън продава актов портрет в помощ срещу коронавируса

Холивудската звезда Дженифър Анистън пусна свой гол портрет на търг, за да помогне за събирането на пари за облекчаване от коронавируса...

Собствениците му са германски граждани с турски произход, които са сътрудничели на полицията при профилактика на нелегалната проституция и търговията с хора.

Днес тук няма никой. От средата на март публичните домове в цяла Германия затвориха врати заради епидемията от коронавирус.

"Нещата вървят зле", заявява Аурел Йоханес Маркс, собственик на модна агенция и на публичен дом.

До средата на март в четиристайното жилище, което държи, на смяна са работили между 5 и 7 жени, които сега са останали без препитание. По неофициални данни, в сексиндустрията в Берлин са ангажирани не по-малко от 5 000 души, а на територията на цяла Германия броят им вероятно достига 400 000. Но само малка част от тях са под контрола на държавата, както е предвидено в законодателството. Повечето предпочитат да работят сенчесто.

По следите на коронавируса – къде е в България, изчезна ли или масово го преборваме лесно?

Каква следа остави новият коронавирус SARS-CoV-2 в България? За да знаем със сигурност, трябва да има по-широк поглед на епидемичната к...

Тъй като проституцията в Германия е легализирана, работниците в бранша имат своите профсъюзи. Сузане Блайер Вилп – бивша труженичка, а сега член на управителния съвет на Профсъюза на еротичните и сексуални услуги, описва положението в този бизнес като "абсолютна катастрофа". Съдържателите на публични домове свършват парите, а самите проститутки, сред които има немалко жени от Източна Европа, са изнервени заради неясното бъдеще.

За да улеснят властите при вземането на решение за откриването на публичните домове, профсъюзът е разработил концепция за хигиенна адаптация на отрасъла към новите условия – 9 страници с малък шрифт. В нея е описано подробно как трябва да бъдат обслужвани клиентите в условията на пандемия. Основните точки включват забрана на целувките, задължението за регулярно проветряване на помещенията, дезинфекция на клиентите, задължително носене на маска, покриваща носа и устата.

Сексуалните труженички ще спазват тези правила, тъй като това е единственият им шанс да заработят някакви пари. За подкрепа на членовете на профсъюза са похарчени близо 25 000 евро от специален фонд.

"Сексиндустрията предполага близост между хората, а за да се спре разпространението на вируса трябва да се спазва социална дистанция, което е невъзможно да се случи в публичните домове", смята депутатът от ХДС Ивон Магвас. Тя е една от 16-те депутати от управляващата коалиция, които подписаха петиция до правителствата на провинциите за забрана на публичните домове не просто временно, а завинаги.

След коронавируса, светът го очаква бедност, кризи и конфликти

Преди известно време британският журналист Джереми Уорнър от The Daily Telegraph получил езотеричен видеозапис от полската певица Рия С...

Новата хигиенна концепция на профсъюзите не е убедителна. Групата депутати предлага на Бундестага да обмисли въвеждането на "скандинавския модел" в Германия, който предвижда глоба не за оказващите сексуални услуги, а за клиентите – нещо, срещу което профсъюзите се обявяват категорично. Според Сузане Блайер Вилп, подобни забрани ще доведат единствено до проблеми за проституиращите. Те няма да подпомогнат издирването и идентифицирането на жертвите на трафик, а ще провокират повече насилие, смята тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да се държим с мъж който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com