Проститутките в Германия готови да носят маски, за да не ги убие коронавирусът финансово

12415
Проститутките в Германия готови да носят маски, за да не ги убие коронавирусът финансово
Снимка: Getty Images / Guliver

Заради пандемията от коронавирус публичните домове затвориха в средата на март. Профсъюзът на работниците в секс-индустрията разработват нови санитарни мерки за обслужване на клиентите, а политиците призовават за забрана на проституцията, пише Deutsche Welle, предаде БГНЕС.

Паркингът пред най-големия публичен дом в Берлин е празен и това е най-ясният символ на кризата в сексинустрията. Всяка година "Артемис" е посещаван, по точно е бил посещаван, от около 100 000 клиенти. Годишният оборот възлиза на десетки милиони евро. Заведението е добре известно на близкото си обкръжение, разположено на една крачка от берлинския изложбен комплекс, и се смята за образец на легалната проституция.

Дженифър Анистън продава актов портрет в помощ срещу коронавируса

Холивудската звезда Дженифър Анистън пусна свой гол портрет на търг, за да помогне за събирането на пари за облекчаване от коронавируса...

Собствениците му са германски граждани с турски произход, които са сътрудничели на полицията при профилактика на нелегалната проституция и търговията с хора.

Днес тук няма никой. От средата на март публичните домове в цяла Германия затвориха врати заради епидемията от коронавирус.

"Нещата вървят зле", заявява Аурел Йоханес Маркс, собственик на модна агенция и на публичен дом.

До средата на март в четиристайното жилище, което държи, на смяна са работили между 5 и 7 жени, които сега са останали без препитание. По неофициални данни, в сексиндустрията в Берлин са ангажирани не по-малко от 5 000 души, а на територията на цяла Германия броят им вероятно достига 400 000. Но само малка част от тях са под контрола на държавата, както е предвидено в законодателството. Повечето предпочитат да работят сенчесто.

По следите на коронавируса – къде е в България, изчезна ли или масово го преборваме лесно?

Каква следа остави новият коронавирус SARS-CoV-2 в България? За да знаем със сигурност, трябва да има по-широк поглед на епидемичната к...

Тъй като проституцията в Германия е легализирана, работниците в бранша имат своите профсъюзи. Сузане Блайер Вилп – бивша труженичка, а сега член на управителния съвет на Профсъюза на еротичните и сексуални услуги, описва положението в този бизнес като "абсолютна катастрофа". Съдържателите на публични домове свършват парите, а самите проститутки, сред които има немалко жени от Източна Европа, са изнервени заради неясното бъдеще.

За да улеснят властите при вземането на решение за откриването на публичните домове, профсъюзът е разработил концепция за хигиенна адаптация на отрасъла към новите условия – 9 страници с малък шрифт. В нея е описано подробно как трябва да бъдат обслужвани клиентите в условията на пандемия. Основните точки включват забрана на целувките, задължението за регулярно проветряване на помещенията, дезинфекция на клиентите, задължително носене на маска, покриваща носа и устата.

Сексуалните труженички ще спазват тези правила, тъй като това е единственият им шанс да заработят някакви пари. За подкрепа на членовете на профсъюза са похарчени близо 25 000 евро от специален фонд.

"Сексиндустрията предполага близост между хората, а за да се спре разпространението на вируса трябва да се спазва социална дистанция, което е невъзможно да се случи в публичните домове", смята депутатът от ХДС Ивон Магвас. Тя е една от 16-те депутати от управляващата коалиция, които подписаха петиция до правителствата на провинциите за забрана на публичните домове не просто временно, а завинаги.

След коронавируса, светът го очаква бедност, кризи и конфликти

Преди известно време британският журналист Джереми Уорнър от The Daily Telegraph получил езотеричен видеозапис от полската певица Рия С...

Новата хигиенна концепция на профсъюзите не е убедителна. Групата депутати предлага на Бундестага да обмисли въвеждането на "скандинавския модел" в Германия, който предвижда глоба не за оказващите сексуални услуги, а за клиентите – нещо, срещу което профсъюзите се обявяват категорично. Според Сузане Блайер Вилп, подобни забрани ще доведат единствено до проблеми за проституиращите. Те няма да подпомогнат издирването и идентифицирането на жертвите на трафик, а ще провокират повече насилие, смята тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Колко държави има в Азия

Три лесни начина да изпълните дома си с аромати на пролет, освен с почистване

Евтин начин за борба с паяците: засадете това растение в дома си и ще забравите за тях завинаги!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com