С обикновена вода за уста може да се избавите от пърхота

9210
С обикновена вода за уста може да се избавите от пърхота
Снимка: iStock/Guliver

Повечето от нас използват вода за уста след измиване на зъбите. Това е отлично антисептично и противогъбично средство, което почиства добре устната кухина и освежава дъха.

Свикнали сме да използваме течността само по предназначение. Но не много хора знаят, че може да се използва и за други цели. С помощта на съответния продукт имате възможност да се отървете от мразения пърхот, тъй като съставът му съдържа противогъбични компоненти.

Стъпки, които трябва да следвате:

1. Въпреки че използването на вода за уста с цел премахване на пърхота може да бъде изненадващо за мнозина поради връзката му с хигиената на устната кухина, всъщност този продукт е пуснат за първи път на пазара като хирургичен антисептик през 1879 г.

Тогава той е бил ползван за отстраняване на пърхота, а също и за лечение на ухапвания от насекоми, както и почистване на рани. Сега, години по-късно се счита, че свойствата му могат да бъдат използвани за борба с халитозата (другото име на лошия дъх) и въпреки че започва да се използва като перорален продукт, той е бил достъпен само за използване от медицински персонал.

И накрая, в началото на 20-ти век водата за уста достига до народната маса, като продукт за лична хигиена за здравето на устната кухина, какъвто го познаваме днес, а предишните му употреби бяха забравени.

2. Причината, заради която водата за уста може да служи за контролиране или за премахване на пърхота, е свързана с  активните му компоненти. Обикновено страдащите от този неудобен проблем стигат до употребата на шампоани със специална формула за лечение на гъбичките, които го произвеждат. И тази вода за уста съдържа съставки като тимол и евкалиптол , с противогъбични свойства, също и ментол и метил салицилат, които имат аналгетични свойства , така че те са решение за гъбичките, които произвеждат пърхот, както и за последиците, които генерира (сърбеж, парене, и т.н.).

3. Този продукт премахва пърхота, като може да го приложите чрез няколко метода. Първо трябва да прехвърлите водата за уста от оригиналната и опаковка в бутилката с дифузер . Прилагането й по такъв начин е по-малко агресивно за скалпа ви, а също така правите течността по-дълготрайна. Ето как точно да го приложите:

Разделете своята коса на кичури, където скалпът е ясно видим. Важно е, за да може продуктът да отиде директно до мястото, откъдето се появява пърхотът.

Нанесете вода за уста с дифузер, директно върху скалпа.

Оставете продукта да действа 5 до 10 минути, а след това

измийте косата си.

4. Ако не разполагате с бутилка с дифузер, можете да ползвате памучни тампони. Тогава трябва да повторите предишната процедура, само че вместо да нанасяте вода за уста с дифузера, ще намокрите памука с нея и след това разтрийте внимателно скалпа си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com