С този домашен разтвор - реколтата в градината се увеличи многократно

11881
С този домашен разтвор - реколтата в градината се увеличи многократно
Снимка: iStock/Guliver

При всички положения домашният разтвор е за предпочитане на фона на скъпите такива, които се предлагат в магазините. Работата, която те вършат е същата, но колкото и да помагат, все пак това е химическа обработка, а това не е полезно за растенията и нас, като хора.

Разтворът, който ще представим е изцяло натурален. Той може да се използва, както в корените на растенията, така и за пръскане по листата. За него загрейте 38 градуса вода. Тя не трябва да бъде по-гореща, тъй като високите градуси убиват маята. След това разтворете 15 супени лъжици захар и 15 грама мая.

Съвети за по-добра реколта домати

Доматите съдържат натрий, калий, магнезий, калций, манган, желязо, кобалт, мед, цинк, фосфор, флуор, хлор и йод. Редовната консумация н...

Обемът на съда, който ще използвате, трябва да бъде поне 4 литра. Сместа ще се увеличи двойно при процеса на ферментация. Оставете маята да действа 5-10 часа, като редовно разбърквайте. Най-добре е това да го направите сутринта, за да можете да използвате торта вечерта. Накрая добавете 6 литра чиста престояла вода към сместа и продуктът е готов.

Торът е подходящ за домати и краставици. Краставиците трябва да се торят на 10-12 дни, а останалите зеленчуци на 15 дни. Можете да го използвате за мушкато, но ефектът е най-добър при зеленчуците.

По правило ще ви е необходим по 1 литър за всяко растение. Полейте добре, преди да започнете торенето.

Този разтвор ще предпази растението от различни болести по листата, насекоми и вредители. Ефектът се проявява след около 5 дни на активна употреба. Ще видите положителните резултати по листата, които ще са по-зелени и здрави. Също така, самите растения ще цъфтят повече и ще дават повече плод.

Това е най-сигурният начин за РЕКОРДНА реколта от ягоди

Ягодите са сред най-популярните плодове в градината. Всеки обича да ги похапва с наслада, но не всеки е доволен от реколтата. Сигурни ...

Отново повтаряме, че третирането се случва вечер, преди да залезе слънцето. Разбира се, можете да го направите и рано сутринта. Важно е, да не го правите, когато слънцето е най-силно, защото така рискувате листата да изгорят, а ценните свойства на разтвора да не се използват от растението и самият разтвор да няма ефект. Можете да направите и комбинация с продукти от агро аптека или друг специализиран магазин, но това няма да е необходимо. Ефектът не е толкова бърз, колкото химическите продукти, които веднага действат, но за сметка на това е по-екологичен за околната среда и доста по-достъпен.  Спазвайте точно пропорцията и времето за торене за постигане на максимални и добри резултати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com