Ще се радвате на перфектна коса с тези 8 ефективни съвета

15877
Ще се радвате на перфектна коса с тези 8 ефективни съвета
Снимка: iStock

Не всяка жена може да се похвали с буйна и гъста коса. За мнозина това е само мечта. Причината за тънките и оскъдни косми може да бъде както наследствеността, така и външни и вътрешни неблагоприятни фактори. Независимо от това, което е причинило проблема, на някои коси все още може да се помогне.

Правилното хранене

Много проблеми, свързани с определени заболявания, се решават с помощта на правилното хранене. Диетата трябва да включва храни, богати на витамини, микро и макроелементи. Например морски дарове, яйца, авокадо, сладки картофи, ядки, домати. Не забравяйте да консумирате поне 1,5 литра пречистена вода. Необходимо е също така да се каже „не“ на нездравословна храна (пържена, мазна, твърде пикантна, сладка газирана вода).

Подходящи продукти за грижа за косата

Можете да използвате шампоани и балсами за обем, които да ви помогнат да съживите тънките си къдрици. Изборът на козметика е чисто индивидуален въпрос, нужен е подбор за определен тип коса.

Лечение на скалпа

Когато се занимавате с третиране на косата, не забравяйте за крените, които се намират на скалпа. Честото измиване разрушава защитния слой на кожата и отслабва косата. Трихологът може да определи структурата на кожата, като направи определен анализ.

Въздържайте се от сешоари и изправяне

Високите температури имат разрушителен ефект върху косата, което я прави по-тънка. Необходимо е или напълно да изоставите „горещата“ стилизираща техника, или да използвате режим с поток на хладен въздух. Можете също така да научите съвременни начини за стилизиране на косата без сешоар. Наложително е да предпазите косата си от вредното въздействие на слънчевата светлина. Лятната шапка ще ви помогне в това.

Косата обича честото разресване

Такава приятна процедура е полезна и с това, че масажира едновременно скалпа, в този момент мъртвият епидермис се ексфолира и космените фоликули се активират. Можете да си организирате ароматерапия, като капете малко етерично масло върху гребена. Основното е да изберете правилния гребен, който трябва да бъде с високо качество, антистатичен и удобен. Гребена от дърво или силикон действа добре. Но е по-добре да откажете пластмаса и метал.

Подсилващи маски

Коя маска да се използва, купува или домашна е, е личен избор на всяка жена. Само чрез пробване може да се разбере кое лекарство е най -подходящо. Алтернативно, маска с яйце. Необходимо е да комбинирате два жълтъка и чаша вода, разбъркайте и разнесете сместа върху косата. Завийте главата си с найлон и след час я изплакнете с топла вода и шампоан.

Биологично активни добавки

Хранителните добавки са отлично допълнително средство за грижа за косата, освен ако не се самолекувате, а ги приемате според указанията на трихолог. Факт е, че излишъкът от витамини е също толкова вреден, колкото и липсата им.

Визуално увеличен обем

Този метод помага да се постигне желаният резултат. Тънките и редки кичури могат да бъдат визуално направени по-обемни с помощта на избрана прическа, оцветяване или подчертаване, както и с помощта на козметика. Много хора правят кичурите си по-буйни с помощта на буфант, също благодарение на изкуствени или естествени екстеншъни. Вярно е, че този метод не е подходящ за всеки ден, а по-скоро за специално събитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-красивите места в Испания
Най-красивите места в Испания

За повечето от нас Испания е морска дестинация с прекрасни плажове и чудни курорти. Но тази страна е истинско съкровище и може да предложи много...