Скритите "капани" в здравословните храни

2184
Скритите "капани" в здравословните храни
Снимка: Vladimír Sládek / Pexels

Желанието да се храним здравословно ни кара да отделяме особено внимание на това какво ядем. Често обаче влизаме в робуване на различни норми и правила, които са ни налагани в подсъзнанието от различни реклами. Нека видим кои са най-разпространените хранителни продукти, които се водят здравословни, но могат в същото време да навредят на здравето ни.

Сушените плодове

Най-вкусните здравословни бисквитки само с 3 съставки

Овесените ядки са перфектната закуска. Те са богати на фибри, даряват ни с усещане за ситост и с тях поднасяме на организма си още куп ...

Когато ни биват препоръчвани да ги консумираме като част от закуската и здравословното си хранене, трябва да имаме предвид че няма как да са толкова полезни, колкото пресните плодове. Причината за това е, че производителите на сушени плодове прибавят захар към тях, за да увеличат трайността им и да изглеждат по-вкусни на външен вид.

Също така, в сушените плодове се добавя и серен диоксид и акриламид, които са химикали и консерванти, предизвикващи болки в корема, а понякога и астматични пристъпи. Алтернатива е приемат на пресни плодове или сами у дома да ги сушим, без да добавяме захар към тях.

Пилето печено на грил

Вкусното печено пиле е диетична храна, ако се консумира само бялото месо, но това изпечено на грил не е от най-полезните храни. Първо, защото препечаната кожичка има съдържание на много наситени мазнини, а преди изпичането на самото пиле, то се натрива отвън с много сол, подправки, а понякога и захар. Ако то бъде приговяно в домашни условия, трябва предварително да махнете кожата му и да направите билкова марината, в която да го оваляте преди печене.

Протеиновите барове

6 правила за здравословен начин на живот, от които е по-добре да се откажете

Това са 6-те съвета за здравословен начин за живот, от които е по-добре да се откажете.  1. Ежедневно консумирайте плодове и зеле...

Тези блокчета често се рекламират като много вкусни и засищащи, като са здравословни за закуска, но не бива да вярваме на това безрезервно. Понякога калориите в едно такова барче, са толкова колкото на един пълноценен обяд. А ако прочетем етикета на опаковката и неговото съдържание и открием, че половината съставки са консерванти или изкуствени, това със сигурност няма да направи приема му здравословен. По-добре е да си правите такива блокчета в домашни условия, като счуквате различни ядки и семена и ги смесите с мед.

Салатите

Това е най-голямата заблуда при отслабване и здравословно хранене, защото заедно със зеленчуците в салатата, присъстват много сирене, бекон, ядки, сосове и други съставки, които са доста калорични. Ако сами приготвяме своята салата, трябва да избягваме да слагаме тези калорични съставки.

Плодовите сокове

Често вярваме на схващането, че всичко на плодова основа е здравословно. Плодовите напитки от магазина, които се продават за натурален плодов сок, обикновено съдържат 25% плодов сок и са много с високо съдържание на захар. Дори в 100% плодов сок, за разлика от плодовете, липсват основни фибри. Затова е оптимално плодовете да се консумират цели или в домашни условия да ги изтискваме и да си правим натурални фрешове, без да добавяме захар към тях.

Как да си приготвим здравословна закуска с овесени ядки?

Време е да научим една страхотна рецепта за здравословна рецепта с овесени ядки. Вижте я - сигурни сме, че след това често ще я правите...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com