Сол и зехтин премахват неприятните болки в гърба

29079
Сол и зехтин премахват неприятните болки в гърба
Снимка: iStock/Guliver

Причините за болките в гърба могат да са най-различни – от седене на стол пред компютър дълго време до здравословен проблем. За да ги преборите, обикновено ви изписват различни лекарства, които не е сигурно, че ще ви помогнат. Ако обаче се доверите на народните средства, ефектът е съвсем различен. Рецепта за облекчаване на болката в гърба включва сол и зехтин.

Тази изпитана народна рецепта е с доказани ползотворни свойства. Може да използвате морска сол и нерафинирано растително масло. Може да третирате гърба със сместа, докато усетите облекчение. За да си я приготвите, ще са ви необходими 10 с.л. сол и 20 с.л. зехтин.

Справи се сам срещу болките в гърба

Болката на гръбначния стълб се отнася до областта под 12 ребро и над задните части. Обикновено го наричаме болки в гърба. В зависимост ...

Пригответе си стъклен буркан. В него сипете зехтина и солта. Затворете буркана с капачката и изчакайте няколко дни. След това ще видите, че се е получила светла на цвят маслена смес, която е готова за прилагане на болното място.

Правилното ѝ използване включва втриването по прешлените на гръбнака всяка сутрин, като правите това с масажиращи движение с продължителност 2-3 минути. Всеки ден удължавайте времето за масажа, докато стигнете 20 минути. Когато сте готови, сложете на врата си топла хавлиена кърпа, за да засилите ефекта.

Обърнете внимание, че е възможно да изпита леко дразнене по кожата заради сместа. Ето защо е важно след като приключите с масажа, да избършете със суха кърпа мястото и да посипете бебешка пудра за облекчаване на кожата. Правете процедурата 10 дни. Това ще стимулира кръвообращението и ще ускори процеса по възстановяване на костната тъкан и хрущяла. До 8-10 дни трябва да усетите промяна и болката да бъде намалена или напълно изчезнала.

Благодарение на масажните движения, с които нанасяте сместа от зехтин и сол се засилва кръвния потока в шийната част на гръбнака. Това ще подобри зрението и ще премахне болката в главата, защото метаболизмът се нормализира и регулира, а тялото се изчиства от натрупаните токсични вещества.

Забравете за болките в гърба с тези упражнения

Най-досадната и постоянна болка е тази в гърба и може да развали както ежедневието ни така и моментите са почивка.  А най-ефектив...

Като рядък страничен ефект се наблюдава леката сънливост и световъртеж, докато тялото се изчиства. Разбира се, може и да не изпитате подобни неразположения. Лечението е ефективно и дава своите положителни резултати. Със сигурност ще се почувствате много по-добре без да взимате съмнителни лекарства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com