Stolichno официално представи Amber Pils

8450
Stolichno официално представи Amber Pils

На специално събитие снощи, Stolichno официално представи новото предложение от портфолиото си - Amber Pils. Pilsner бирата става част от семейството на Stolichno, редом до добре познатите Stolichno Bock, Stolichno Weiss и Stolichno Pale Bock.

Изцяло в духа на бранда, новото Stolichno Amber Pils беше представено на бирените ценители по нестандартен начин – в неформална обстановка и компанията на ексцентрични комбинации от разнообразни храни. Една от изненадите на вечерта беше петстепенното меню с молекулярна кухня и сладоледено шоу, за чието създаване гурме готвачи използваха новата бира от Stolichno като основна съставка, оставяйки гостите да я опитат по възможно най-неочаквания и нестандартен начин.

Истинските бирени ентусиасти и ценители успяха да изпробват познанията и уменията си на специалния blind-test-corner, където лишени от обоняние, зрителен контакт и слух трябваше да познаят всяка от четирите бири от Stolichno. Като допълнение, гостите научиха как да направят перфектната снимка на бира със собствения си смартфон чрез специална инсталация и незаменимите съвети от професионален продуктов фотограф.

Създадоха бира с вкус на бисквитки "Орео"

Базираната в щата Вирджиния пивоварна The Veil Brewing Co. съобщи, че е създала бира с вкус на бисквитки "Орео". Това става ясно от пр...

Какво всъщност е Pilsner?

Pilsner е така добре познатата и обичана от всички светла бира, тип лагер. Историята ѝ започва през не толкова далечната 1842 г., когато с фурор прави своя официален дебют в град Пилзен (днешна Чехия). За направата ѝ са необходими единствено хмел, малцов ечемик и лагерни дрожди. На цвят е от светлозлатиста до огненозлатна. Няма как да се сбърка богатият ѝ вкус и аромат, който излъчва букет от малц и пикантни нотки на хмел. Алкохолното съдържание варира от 4,2 до 6,0%.

Защо Stolichno Amber Pils?

Защо Stolichno, което до момента се стреми да обогатява бирената култура на консуматорите с по-малко популярни стилове бира, предлага точно Pilsner, което е най-широко познатия стил бира в световен мащаб? Всъщност, точно това е голямото предизвикателство - да предложим наш прочит на този добре познат стил, пречупвайки го през гледната точка на бранда Stolichno. А защо Amber Pils? „Може би знаете, но държа да го кажа - amber значи кехлибар. Което е и нарицателно за бирата по принцип – тя е кехлибарената течност. С други думи, целим се високо и искаме Amber Pils да бъде стандарт за цялата lager/pilsner категория в България.“, каза по време на събитието Николай Диевски, бранд мениджър на Stolichno. 

А какво е Stolichno Amber Pils?

Коя е любимата компания на бирата

Бирата е най- консумираната и обичана напитка от всички слабо алкохолни питиета. Въпреки че, се предпочита за утоляване на жаждата през...

Stolichno Amber Pils e с алкохолно съдържание от 6% Vol. и екстрактно съдържание от 14.2 °Р. Поднесена охладена между 7 – 10 °С и в чаша тип Pilsner, Stolichno Amber Pils ще те очарова с кехлибарения си цвят с изкусителни медни отблясъци, събуждащ любопитството комплексен аромат с изразен карамелен акцент, допълнен от деликатни нотки на кафе и сушени плодове. И всичко това благодарение на букета от малцове – светъл, карамел и кафе.

За да откриеш и се насладиш на цялата палитра от нюанси на Stolichno Amber Pils, комбинирай го с:

Месо: барбекю, хембургери, чили

Сирена: бял чедър, Limburger

Десерти: поширани в Stolichno Pale Bock круши, бадемови бишкоти

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Палеонтолози откриха древна гигантска змия

Смяната на властта при маите била отбелязана с изгаряне на останките на бивши владетели

Откритие: Антибиотиците разкриват нов начин за борба с рака

Ведите се оказаха генетично близки до етносите от Индия

Стоунхендж може да е свързан с рядко явление – луностоене

Откриват и дори нападат украински водолази: Делфините и руският флот - вярно и невярно (СНИМКА)

Градът на боговете бил разрушен от мегаземетресение

Защо самолетите почти винаги са боядисани в бяло?

Ново проучване разкрива скритата роля на Млечния път в древноегипетската митология

3000-годишна керамика разкрива търговски мрежи в Австралия много преди колонизацията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно