Стройна фигура без фитнес – ето как!

19790
Стройна фигура без фитнес – ето как!

Ходенето с бърза крачка, оказва се, може да е по-полезно от фитнеса за поддържане на нормално тегло. Това са изяснили учени от Лондонската школа по икономика, пише The Daily Mail.

Според тях жените на всякаква възраст и мъжете над 50 години, които отделят за разходка с бърза крачка повече от половин час, тежат по-малко от тези, които участвали в активни спортни занимания от рода на джогинг или каране на колело. Това показали измервания на талията и индекса на телесната маса.

10 минути разходка неутрализират 6 часа седене

За вредата от заседналия начин на живот може да се разсъждава безкрайно. Той се отразява негативно върху повече от половината от систем...

Освен това учените сравнили любителите на ходенето с хората, които извършвали тежка работа вкъщи или се занимавали с ръчен труд. И в този случай бързото ходене се оказвало по-полезно от гледна точка на съхранение на тънката талия.

По-рано изследвания показали, че ходенето с бърза крачка по 25 минути на ден прибавя 7 години към живота. Освен това учените са изяснили, че са полезни се само самотните, но и груповите разходки – те формират позитивно отношение на човека към физическата активност и избавят от чувството за самота.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com