Съвети при избор на диван за кухнята

3657
Съвети при избор на диван за кухнята
Снимка: iStock

Ако планирате да закупите нов диван за вашия хол и не знаете как да го направите, днес ви предлагаме 4 съвета, за да изберете най-добрия за вас, както по материали, така и по дизайн.

Въпреки, че не съществува перфектния диван, този, който ще изберете е идеалният за вас и в тази публикация ние ви помагаме да вземете правилно решение.

Съвети и идеи за закупуване на най -добрия диван

1. Размер и брой седящи места

Размерът на дивана трябва да бъде пряко свързан с пространството и колко хора живеят в къщата или колко посетители обикновено приемате. Много големите мебели не са най-препоръчителните в повечето случаи, тъй като заемат много място. Уверете се, че размерът се адаптира към стаята и стената, където ще бъде поставен диванът. В околностите му можете да поставите столове или единични мебели, които отговарят на дизайна.

 Обикновено височината на облегалката трябва да бъде от 80 до 90 см, а дълбочината от 65 до 75 см, за да бъде удобна. Важното е, че ако гърбът ни докосне облегалката, краката ни достигат до земята без затруднения и не притискат задната част на коляното. По отношение на дължината на дивана, това ще зависи от седалките, от които се нуждаете. Когато тя е широка 1,80 м, 2 души могат да седнат и от тези размери нататък 3 или повече хора могат да седнат.

2. Обикновен или шарен дизайн

Един от най-честите и непознати въпроси се основава на тапицерията и цвета, а отговорът е, че всичко зависи от декорацията, която имате вкъщи. Някои дивани са изцяло тапицирани с мотивирани платове, което може да ви накара да ви омръзнат след известно време. Поради тази причина препоръчваме да изберете тапицерия в неутрални тонове . Ако искате да му придадете различно докосване, има много опции или идеи за декорация, които ще ви помогнат, като например да изберете възглавници, за да придадете нотки на цвят или килим, който съответства на всичко останало. Можете също така да си купите диван в един цвят и да го поставите до стена със завеси от същия нюанс.

3. Качество на конструкцията

Материалите, използвани в конструкцията на дивана, са основните, отговорни за устойчивостта. Най-висококачествени мебели са изработени от различни дървесни видове и то трябва да премине през процес на сушене. Препоръчваме да бъде направен от масивна дървесина, тъй като изработена от шперплат например има значително влияние върху качеството.

Освен това се препоръчва краката или основите да бъдат интегрирани в цялата рамка, като по този начин няма риск те да се счупят внезапно при преместване на мебелите.

4. Производство на пружини

По принцип седалката трябва да има поне 8 пружини (поставени индустриално или ръчно), посоките на шиене също имат значение, те трябва да бъдат в различни траектории, за да се предотврати отлепването на плата с течение на времето.

Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да изберете подходящия диван за вас.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно