Техника за масаж срещу бръчки у дома

4282
Техника за масаж срещу бръчки у дома
Снимка: iStock/Guliver

Масажът на лицето, който се извършва систематично, помага за изглаждане на кожата на лицето, предотвратява образуването на бръчки и намалява съществуващите, и укрепва кожата, като подобрява кръвоснабдяването.

Как работи масажът на лицето и какво дава?

Лицето, както и други части на тялото, съдържа мускули , кожа и кръвоносни съдове. В случай на мускули, разположени в други части на тялото, масажът и упражненията дават страхотни релаксиращи и оформящи тялото ефекти, стига да се изпълняват правилно и редовно.

И така, защо масажът на лицето да не доведе до подобни ефекти? Редовното масажиране на лицето по препоръчания от експертите начин дава изключителни подмладяващи ефекти и подобрява състоянието на кожата на лицето. Производството на колаген в кожата намалява с възрастта, което води до отпускане и образуване на бръчки .

Масажът на лицето стимулира дълбоките слоеве на кожата, включително мускулите под нея, което видимо помага за подобряване на формата на лицето и укрепване на кожата. В кожата на лицето също има кръвоносни съдове, както в кожата на други части на тялото. Умело изпълненият масаж на лицето стимулира кръвообращението в тази област, което автоматично води до оксигенация на кожата и подобряване на нейното състояние.

Масажът на лицето, извършван ежедневно, не само помага за оксигенирането и подхранването на кожата на лицето, но също така поддържа и укрепва лицевите мускули, които не се използват твърде често и - благодарение на подобряването на кръвоснабдяването кожата - премахва лимфната стагнация и токсините, образувани в метаболитните процеси и поради излагането на кожата на лицето на неблагоприятни фактори на околната среда (например замърсяване на въздуха). Масажът на лицето също е сериозен енергиен тласък за кожата, стимулирайки я да увеличи производството на колаген и еластин.

Как да си направите масаж на лицето сами?

Масажът на лицето трябва да се извършва ежедневно, два пъти - сутрин и вечер - за около 5 минути. Сутрешният масаж на лицето помага за премахване на подпухналостта, а този, който се извършва вечер, има много благоприятен ефект върху усвояването на козметика, предназначена за грижа за кожата на лицето. За вечерен масаж е добре да използвате арганово масло, бебешко олио или зехтин .

Масажът на лицето трябва да започне с лека загрявка, която се състои в извършване на няколко масажни движения на врата отдолу нагоре, след това от линията на челюстта до бузите и челото.

ВНИМАНИЕ!

Също така не забравяйте да премахнете грима и да измиете лицето преди масажа на лицето, както и ръцете си, благодарение на което ще избегнем пренасянето на бактерии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Пием ли по-малко алкохол, когато използваме по-малка чаша

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com