Тези части на тялото е добре да ги почистваме по-рядко за по-добро здраве

14483
Тези части на тялото е добре да ги почистваме по-рядко за по-добро здраве
Снимка: iStock/Guliver

Съвременният начин на живот ни кара да се къпем почти всеки ден, за да бъдем чисти и да сме приятна за себе си, партньора си и останалите. Само че това от своя страна може да навреди на някои природни процеси, които имат за цел да ни защитят. Колкото и да не ви харесва, има някои части на тялото, които не трябва да се мият постоянно. Ето кои и са те:

Уши

Правилото „5 секунди“ за железен имунитет - наистина ли работи

Правилото "5 секунди" е добре известно на всеки. Според него, ако изтървем храна на пода или върху друга повърхност и я вдигнем след по...

Ушната кал определено е това, което не е приятно за нас и околните. Ето защо, много хора чистят всяка сутрин ушите си. Този навик обаче е вреден поради две причини. Едната е, че ушната кал извлича нечистотиите средното и вътрешното ухо. Другата причина е, че с четките за уши избутваме нечистотиите към тъпанчето. Това от своя страна е предпоставка за нараняване, замърсяване, възпаление или запушване.

Премахване на мъртви кожни клетки

Да, хубаво е да чистим кожата си, но не ежедневно. Използването на препарати за скраб, може да навреди на кожата и да предизвика възпаление. Това все пак е агресивна процедура. Тя не трябва да се прави повече от веднъж седмично.

Пъпът

Това също е деликатна процедура, която трябва да се прави колкото се може по-често. Във вътрешността на пъпа се събира себум, течности, влакна от дрехи и други нечистотии.

Кои важни хигиенни навици пропускат всички?

Поддържането на лична хигиена е от съществена важност за здравето и привлекателността. Съвременният човек е свикнал с ежедневния душ, и...

Бъркането с клечки за уши може да предизвика възпаление или пък нараняване на тази деликатна част от тялото ни. Почиствайте повърхностно мястото, за да не го нараните.

Коса

Никоя жена не обича да излиза с мръсна коса и поради тази причина я мие почти всеки ден. Това обаче е вредно за самата коса и скалпа, тъй като се изсушава и накъсва. Ежедневното измиване отмива и защитните реакции на скалпа, които го предпазват от замърсявания и гъбички. Затова не се учудвайте, ако страдате от пърхот и не можете да се отървете от него.

Носът

Почистването на носа и измиването му със солена вода е препоръчително. Онова, което трябва да правите, е да не си бъркате в носа, с цел да го почистите. Това крие риск от нараняване или надраскване с нокът. Освен това, можете да вкарате бактерии и нищо чудно да се разболеете от настинка или носът ви да се запуши.

Дали е БЕЗОПАСНО да сядаме на обществени тоалетни чинии

Личната хигиена е на първо място в живота ни, за да бъдем здрави, да се предпазваме от вируси и микроби и разбира се, да се чувстваме д...

Вагината

Това, че има неприятна миризма, не значи, че непременно трябва да се изкъпете. Достатъчно е да измивате вагината си с топла вода, без сапун. Използвайте измиващи средства с pH, за да не нарушите вагиналната флора – естествената защита срещу различни вирусни или бактериални инфекции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Трябва ли да накисваме зеленчуците във вода, сода за хляб или оцет?

Неправилното дишане: Много подценявано, но ето до какви проблеми води

Дженифър Лопес настоява за деца от Бен Афлек: Реакцията на актьора

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

5 признака, че пиете твърде много кафе

Как да се справим с безсънието причинено от стрес?

Защо жените се нуждаят от повече сън от мъжете?

4 правила за съхранение на храна в хладилника, за които може би не знаете

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com