Тези храни ви състаряват и причиняват бръчки

5857
Тези храни ви състаряват и причиняват бръчки
Снимка: iStock/Guliver

Съхраняването на младостта на кожата възможно най-дълго е цел, към която дамите се стремят. Помощници в борбата им с негативното влияние на годините са редица съставки в козметични продукти и хранителни добавки. Най-доброто лекарство срещу фини линии и бръчки обаче се крие не в бурканчета, а в чинията ви. Храната оказва значимо влияние не само на фигурата и теглото ви, но и на начина, по който изглежда кожата ви. Редица храни причиняват дехидратация, отпусната кожа, акне или кожни раздразнения, както и нежеланите фини линии и бръчки.

Кои храни не трябва да консумирате, за да запазите кожата си млада по-дълго?

1. Захар

Поскъпват основни хранителни продукти

Пазарът на храни в магазина вече ни излиза солено. Най-драстично е поскъпването на олиото, показват данни на земеделското министерство,...

На първо място е важно да изключите или намалите до абсолютен минимум храните, съдържащи захар. Захарта е отрова за кожата ви. Тя буквално изсмуква хранителни вещества от нея и я дехидратира. Едновременно с това подхранва бактериите, води до раздразнения и акне и потиска веществата, които се борят със стареенето на лицето ви. Ако сте любител на сладкото и не може да се откажете от него, заменете бялата захар с подсладители. Избирайте естествени. Аспартамът е не по-малко вреден за кожата и здравето ви.  Може да утолите глада си за сладичко и с плодове. Те са пълни с витамини и минерали и така извличате допълнителни ползи за здравето и красотата си от консумацията им. Тук не се включват плодови сокове, закупени от магазина, тъй като те съдържат значителни количества оцветители, консерванти и захар и малко плод. Ако ще консумирате плода под формата на напитка, направете я сама – компот с естествени подсладители или фреш са чудесен избор.

2. Преработени храни

Друг тип храни, които следва да избягвате, ако се стремите към предпазване от преждевременно стареене, са консервираните храни и преработените меса. Консервантите, които съдържат, водят до кожни възпаления и ускоряват стареенето. В колбасите и консервите се крият много скрити захари и прекомерно количество сол, което прави кожата ви да изглежда подпухнала. Предпочитайте пресни храни, домашно приготвени ястия и ограничете всичко, което идва на трапезата ви в бурканче или консерва.

3. Пържени храни

Ето тези съставки са достоен заместител на виното в ястията

Всяка една домакиня е изпадала в ситуация, в която няма под ръка бутилка червено вино, а приготвянето на ястието й го изисква. В такъв ...

Вредни за здравето, красивия вид и младостта на кожата са и пържените храни. Нагрятата мазнина е източник на свободни радикали, които необратимо увреждат клетките и състаряват не само кожата, но и целия организъм. Витамините и минералите могат да неутрализират тези свободни радикали и да предпазят кожата ви от стареене, ако приемате храни, които ги съдържат, на мястото на пържените. Последните вредят и на фигурата ви.

4. Въглехидрати

Високовъглехидратното хранене е враг на младата кожа. Въглехидратите дават енергия, но ако менюто ви не е балансирано и предимно съдържа въглехидратни храни, имайте предвид, че по-бързото стареене ви е гарантирано. Заменете поне едно хранене на ден с белтъчно. Недостигът на протеини причинява стареене на кожата. Ако замените щедрата вечеря с 2 яйца, месец по-късно ще се радвате не само на по-гладка и свежа кожа, но и на по-тънка талия.

Ако искате да се здрави, красиви и млади по-дълго време, хранете се с чиста храна, пълна с витамини и минерали и не посягайте към нищо мазно, пържено, тестено, сладко, консервирано или от щанда за бързи храни. Не консумирайте твърд алкохол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com