Топ 10 на най-добрите фентъзи филми

16745
Топ 10 на най-добрите фентъзи филми
Снимка: принтскрийн / Warner Bros. Pictures

Фантастичните филми са жанр на киното, който позволява на зрителя да види сега със собствените си очи какво може да се случи някой ден. Фантазиите на режисьорите ни позволяват да видим невероятни космически кораби, други планети и цивилизации, както и да пътуваме във времето и да контролираме други умове. Неограничените възможности на мислене и съвременните технологии създават истински кинематографични шедьоври. И ако буквално преди 20-30 години това, което се случва на екраните, изглеждаше като невероятна фантазия, сега това е норма на живота.

Най-добрата фантастика ще ви позволи да се откъснете от настоящата реалност и да отидете на невероятно пътешествие, което много вероятно и много скоро може да стане реалност...

1. Терминатор 2: Страшният съд

Първият опит за убийство на Сара Конър преди раждането на сина й се проваля. Появява се Терминатор, за да убие самия Джон Конър, който в бъдеще ще може да води хората към победа над машините. Съпротивата успява да намери защитник. Единственият въпрос е кой пръв ще намери бъдещия спасител на човечеството.

2. Матрицата

Той живееше в сиво ежедневие, но е бил много талантлив програмист. Докато един ден не срещна човек, който се нареча Морфей и го покани да види реалния свят. Той се съгласява.

3. Завръщане в бъдещето 1

Марти е бил обикновен възпитаник, докато неговият „луд“ приятел професор Док Браун не изобретил машина на времето. Моделът много напомнял на космически кораб, той пътува назад във времето, за да се срещне с майка си и да я събере с баща й.

4. Иван Василиевич сменя професията

Изобретателят Шурик се опитва да построи машина на времето у дома. Съседът на Шурик Иван Василиевич Бунш и крадецът на апартаменти Жорж Милославски, който се оказа наблизо, попадат на негово място преди четиристотин години. Има много смешни ситуации. Всеки се връща по местата си, ходът на историята не се нарушава, а изобретателят идва на себе си и се измъква само с подутина на челото.

5. Аватар

Бившият парашутист Джейк Съли получава предложение да отиде на далечната планета Пандора, където се добива рядък минерал. Проблемът е, че Джейк не може да ходи, след като е бил тежко ранен. Но може да бъде решен от така наречения Аватар – клонинг, надарен с качествата, необходими за оцеляване на негостоприемна планета, който може да се управлява чрез специален интерфейс.

6. Завръщане в бъдещето 2

Американска научно-фантастична приключенска комедия от 1985. Док Браун паркира близо до къщата на Марти Макфлай, рови из сметището му и казва на младия си приятел Марти, че това е нов вид гориво и че сега те ще отидат в бъдещето с помощта на този боклук от настоящето.

Сега Марти трябва да се опита да накара настоящето да стане настояще, а бъдещето - винаги може да бъде променено.

7. Завръщане в бъдещето 3

Марти се връща в 1885 г., за да спаси приятеля си Док Браун. Док пресече пътя на местен гангстер и той назначи деня на смъртта на Док. Марти трябва да го спаси от дуел и да се опита да го убеди да се върне 100 години напред.

8. Генезис

Американски научно-фантастичен филм. В света на бъдещето, където има технологии, които ви позволяват да проникнете в подсъзнанието на спящите хора, крадейки техните идеи, най-добрият крадец в своя бизнес трябва да се опита да направи това, което преди се смяташе за невъзможно - не да извлече идея, а да я приложи.

9. Къщата на Франкенщайн

Зъл гърбав учен бяга от затвора и се изправя лице в лице с Франкенщайн, Дракула и Човека-вълк.

10. Хищникът

Специална група от елитно подразделение на ЦРУ, ръководена от Холандия (Арнолд Шварценегер), е назначена да спаси хора от американски хеликоптер, свален от партизани в джунглите на Южна Америка.

Вижте топ 6 на най добрите филми за адвокати

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com