Топ 10 на най-добрите филми на ужасите

13994
Топ 10 на най-добрите филми на ужасите
Снимка: iStock

1. Сиропиталището, 2007

Домът за сираци пази страшна тайна за мъртвите деца.

„Сиропиталището“ е испански филм на ужасите от 2007 г. на режисьора Хуан Антонио Бейона, по сценарий на Серхио Санчез, който е написал сценария през 1996 г.

2. Нощта на демоните, 1988

Гимназиалното парти завършва с Демонско пробуждане. В нощта на Хелоуин, 10 тийнейджъри решават да отидат на парти в изоставената погребална агенция "Хъл Хаус". Чрез спиритичен сеанс те освобождават зъл демон, който ги обсебва един по един. За да оцелеят трябва да останат живи до изгрева на слънцето, но колко от тях ще успеят.

3. Завръщането на живите мъртви, 1984

Опасен вирус съживява цялото гробище. Завръщането на живите мъртви“ е американска хорър комедия от 1985 г. В този филм за пръв път зомбитата се стремят да изядат човешки мозък.

4. Реинкарнация, 2018

Художничката Ани (Тони Колет), нейният съпруг и психотерапевт Стив (Габриел Бърн) и техните деца, тийнейджърът Питър (Алекс Улф) и 13-годишният Чарли (Мили Шапиро), погребват бабата на Елън след дълго боледуване. Членовете на семейството постепенно се връщат към нормалния живот в уединена къща близо до гората.

Седмица след погребението семейството научава, че гробът на Елън е бил осквернен. Ани изведнъж си мисли, че вижда мъртвата си майка в стаята...

5. Черна Коледа, 1974

Пациент с психически отклонения тероризира женско общежитие. На Бъдни вечер студентите от кампуса в Бедфорд решават да останат в общежитието за няколко дни, преди да се отправят към семействата си за празниците. Барб (Марго Кидър), Джес (Оливия Хъси) и Фил (Андреа Мартин) искат да карат ски тези дни, но плановете им са прекъснати от телефонно обаждане. Пациент, избягал от психиатрична болница, влиза на тавана на общежитието и решава да побъбри с момичетата. Стигайки до тях, той се представя за Били и изказва неприличните си желания, описвайки какво точно би искал да получи от момичетата.

6. Заклинанието, 2013

Известни екзорсисти разкриват мистерията на къща, прокълната от Сатаната. Обикновеното семейство Перон се премества във ферма, където се сблъсква с поредица от необичайни и плашещи явления. Кучето на семейството, което не е искало да прекрачи прага на жилището, умира, дъщерите усещат през нощта как някой им докосва краката и едната започва да ходи насън и се удря с главата си в килера, майката на семейството внезапно открива по тялото си хематоми с неизвестен произход.

7. Къщата на восъка, 2005

Група млади хора намират музей, в който експонатите са хора са покрити с восък. Сградата е направена от восък, а фигурите вътре са труповете на жителите на града, които са били покрити с восъчна композиция. И човекът, който е събирал тази ужасна колекция, решава да попълни редиците на фигурите с нови пристигащи.

8. Убийствено парти, 2007

Убийствено парти е американски филм на комедиите и ужасите от 2007 г. Студентите организират парти за убийство за субсидии за обучение. Те искат да извършат истинско убийство и да го представят като своеобразно произведение на изкуството.

9. Невинните, 1961

Невинните е психологически филм на ужасите режисиран и продуциран от Джак Клейтън, и с участието на Дебора Кер, Майкъл Редгрейв, и Мегс Дженкинс. Гувернантката се опитва да спаси децата от зли призраци.

10. Очите на непознат, 1980

Главният герой на ужаса е водещата на новините Джейн (Лорън Тюис), която трябва да говори в ефир за бруталните убийства на момичета, извършени от неизвестен маниак.

Маниакът решава да си отмъсти на известна тв водеща за разобличаването му.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Вижте топ 6 на най добрите филми за адвокати

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com