Топ 10 на най-добрите военни филми

19955
Топ 10 на най-добрите военни филми
Снимка: стопкадър

Възражение по съвест (2016)

Биографичен военен драматичен филм от 2016 г. режисиран от Мел Гибсън и написан от Андрю Найт и Робърт Шенккан, базиран на истинска история. Филмът се фокусира върху Втората световна война и преживяванията на Дезмънд Дос, американски пацифист боен лекар и християнин от църквата на адвентистите от седмия ден.

Гадни копилета (2009)

По време на Втората световна война във Франция група американски евреи, известни като копелетата, разпространяват терор в Третия райх. В същото време Шошана, еврейка, която избяга от нацистите, планира да си отмъсти, когато събитие в нейния киносалон събира партийни лидери.

Американски снайперист (2014)

Крис Кайл е снайперист от специалните части на САЩ. По време на войната в Ирак неговата мисия е да защитава своите другари, а дългът му го прави един от най-великите снайперисти в американската история. Неговата точност спасява безброй животи, но също така го прави основна цел. Когато Кайл най-накрая се завръща у дома, той разбира, че не може да остави войната зад гърба си.

Списъкът на Шиндлер (1993)

Германецът Оскар Шиндлер вижда еврейския труд като евтино и жизнеспособно решение за печалба от бизнеса по време на войната. Със силното му влияние в нацистката партия беше лесно да се получи разрешение за откриване на фабрика. Това, което може да изглежда като отношението на не толкова добър човек, се превърна в една от най-големите любовни афери през целия живот в историята, когато този германец даде цялото си състояние, за да спаси живота на над хиляда евреи в разгара на борбата срещу немското унищожение .

Апокалипсис сега (1979)

Капитан Уилард (Мартин Шийн) има задачата да намери и убие командира на специалните части полковник Курц (Марлон Брандо), който очевидно е полудял и се е скрил в джунглите на Камбоджа, където командва армия от фанатици.

Животът е прекрасен (1997)

По време на Втората световна война в Италия евреинът Гуидо и синът му Джосуе са изпратени в нацистки концентрационен лагер. Далеч от жената, той трябва да използва въображението си, за да накара момчето да повярва, че са в голяма игра, за да го предпази от ужаса и насилието, които ги заобикалят.

Взвод (1986)

Крис Тейлър напуска университета, за да се бие във Виетнам през 1967 г. На бойното поле идеализмът му избледнява. Съперничеството в тяхната част между сержант Барнс, който смята, че местните приютяват войници от Виет Конг, и сержант Елиас, който има по-благоприятно мнение за местните жители, в крайна сметка настройва войниците един срещу друг.

Пианистът (2002)

Полски еврейски пианист наблюдава как Варшава постепенно се променя с началото на Втората световна война. Шпилман е принуден да отиде във Варшавското гето, но по-късно е отделен от семейството си по време на операция Райнхард. От този момент до освобождаването на затворниците от концлагера Шпилман се крие на различни места сред руините на Варшава.

Оръжието (1978)

През 1968 г. Майкъл, Ник и Стивън, дългогодишни приятели от работническата класа в Пенсилвания, се подготвят да участват във Виетнамската война малко след сватбата на Стивън и последния им групов лов. Във Виетнам мечтите за военна чест бързо се разтварят в бруталността на войната, като дори онези, които оцелеят, преследват преживяването, като Линда, приятелката на Ник.

Тримата от запаса (1971)

Български игрален филм от 1971 година на режисьора Зако Хеския, по сценарий на Павел Вежинов. Иван Стайков (Георги Парцалев), Пейо Вътов (Никола Анастасов) и Спиро Стоименов (Кирил Господинов) са мобилизирани български войници, пратени през пролетта на 1945 г. в 3-ти украински фронт на унгарска земя, за да се бият с германците по време на Втората световна война.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com