Топ храни за здрави и красиви мигли

3575
Топ храни за здрави и красиви мигли
Снимка: iStock/Guliver

Миглите имат структура, идентична с тази на косата. Основните им компоненти са протеините, по-специално кератинът. В случай на недостиг на тези вещества има голяма вероятност от влошаване на състоянието на космите.

Мечтаете за дълги и плътни мигли? На първо място, яжте повече протеинови храни. То трябва да е гръбнакът на вашата диета.

ИЗУМИТЕЛНО дълги МИГЛИ само с едно натурално средство

Всяка една жена държи на това винаги да изглежда ослепително, поглеждайки се в огледалото. Дамите са свикнали да полагат не малко грижи...

Имайте предвид, че естествено тънките и редки мигли не могат да бъдат променени с хранителни корекции. Но в случай на недостиг на важни елементи в тялото, това решение ще бъде ефективно. Храненето за растеж на миглите трябва да бъде правилно и балансирано, да съдържа всички необходими елементи. Нека да разберем какво трябва да ядете, за да с радвате на красиви и здрави мигли.

Първо, необходими са богати на кератин храни. Кератинът е протеин, който се намира в големи количества в постно месо като пилешко, агнешко и телешко месо. Сиренето и млякото съдържат по-малко.

Обърнете специално внимание на ненаситените мазнини, които се съдържат най-вече в маслиновите и ленените масла. Те се намират и в морските дарове, особено в рибата. Яжте ядки и няма да срещнете недостиг на мазнини.

Използването на храни, съдържащи желязо и цинк, може да увеличи дължината на миглите. Яжте по-често черен дроб, кайсии, различни меса, пилешки жълтък и леща, за да сте сигурни, че тялото има достатъчно желязо. Тиквените семки, слънчогледовите семена, стридите и какаото са богати на цинк.

Друг важен микроелемент е силиций. Липсата му може да забави растежа им. За да избегнете недостиг на този микроелемент в организма, яжте краставици и ягоди, както и зеленчуци и плодове заедно с кората.

5 ефективни начина да накарате миглите да растат като луди

Красивите мигли - дълги и извити - красят очите, правят външния вид изразителен и ефектен. Лицето с красиви мигли изглежда значително п...

Ако искате да направите миглите си по-плътни и по-дълги, яжте храни, които съдържат сяра. Сред тях са малини, зеле, тиквички, картофи и лук.

Храненето за растеж на миглите трябва да включва определени групи витамини. Ретинолът или витамин А е може би най-важният в борбата за красиви мигли. Големи количества се намират в морковите, сиренето, черния дроб, гроздето, рибеното масло, млякото и броколите. Не забравяйте за витамин Е, който неслучайно е наречен „витамин на красотата“.

Витамин С е отговорен за овлажняването не само на миглите, но и на косата. Цитрусовите плодове, доматите, шипките и морския зърнастец са богати на тях.

Обърнете специално внимание на витамините от група В. Те са най-верните помощници в борбата за красива кожа и атрактивни мигли. Яжте елда, банани, сини сливи, хляб, риба, черен дроб и мая.

Пийте правилното количество вода на ден. Само в този случай ще можете да спрете косопада.

Домашни рецепти за по-дълги и гъсти мигли

Нищо не отваря очите така добре, както хубавите (естествени) мигли. Спиралата и изкуствените мигли помагат, но ако предпочиташ да залож...

Знаете ли какъв вид овесена каша се нарича „каша за красота“? Съдържа много микроелементи, необходими за интензивния растеж на миглите и косата.

Яжте овесени ядки на закуска със сини сливи и ядки. За обяд е за предпочитане като гарнитура да изберете постно месо или риба с елда. За вечеря леката салата и сирене са идеални. След месец такова хранене ще забележите благоприятни промени, засягащи не само миглите, но и тялото като цяло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com