Това е най-добрата витаминозна бомба за тялото ви

15840
Това е най-добрата витаминозна бомба за тялото ви
Снимка: iStock/Guliver

Все повече хора са запалени по здравословния начин на живот, който задължително включва вълшебното и много полезно смути.Това е напитка, която се приготвя от различни плодове, зеленолистни зеленчуци и лед или вода.

Доста голяма част от трениращите смесват витаминозните продукти с добавки, според ползите, които искат да получат. Плодовете и зеленчуците са източници на изключително много витамини и минерали, а смутитата са перфектният заместител на всички вредни храни, които консумирате ежедневно.

Доматите - отлично решение за укрепване на имунната система

Ежедневната консумация на домати спомага за удължаване продължителността на човешкия живот, съобщава интернет порталът Dni24.com, цитир...

Ето какво трябва да знаете за тази толкова здравословна напитка.

1. Каква е разликата между сок, смути и шейк? - Всъщност разликата не е особено голяма. Сокът е изстисканата течност на плодове или зеленчуци, като в състава на течността не участва месестата част на продуктите, тоест фибрите. При шейка се пасират целите плодове и се добавят мляко или сладолед. Историята на смутитата започва около 30-те години, когато хората започват да консумират смачкани на пюре плодове. В последствие хората са започнали да добавят различни зеленолистни зеленчуци като магданоз, спанак, зеле, маруля, лапад, коприва и др. Смутито се приготвя само от пасирани плодове, зеленчуци и се добавя вода или натрошен лед. Разликата между трите напитки вече е съвсем малка, защото в соковете все по-често хората добавят и фибрите. В смутитата пък все по-често се добавят кисело и прясно мляко и поради тази причина наподобяват на шейковете.

2. Какви видове смутита има? - Класическите смутита са зеленчуково и плодово. Както се подразбира те се приготвят или от плодове, или от зеленчуци, но има и смутита, в които се комбинират. Трениращите обикновено залагат на здравословните смутита, в които се добавят продукти, които да доставят жизненоважните вещества, които имат силата да заменят добавките. Хората, които искат да отслабват, залагат на смутита, в които добавят само плодове и зеленчуци с нисък глекимичен индекс. Десертните смутита не са предпочитани от трениращите и не са подходящи за диета, в тях се добавят захар, сладолед или йогурт.

3. Какви са основните ползи на смутито? - Като за начало ще споменем, че смутитата са изключително засищащи. Съдържат протеини, заради зеленолистните зеленчуци и въглехидрати, заради плодовете. Смутито е перфектната закуска. Също така е много полезно. Смутито е като витаминозна бомба за организма. Имайте предвид, че за да се възползвате максимално от полезните свойства на смутито и разбира се вкуса му, трябва да го консумирате веднага, след като сте го приготвили. Вместо всички вредни храни, които хапвате набързо, можете да изпиете едно витаминозно и здравословно смути, което ще ви даде нужните витамини и минерали и ще ви засити за дълго.

Диета за здрави и красиви нокти

Повечето дами имат периоди, в които ноктите им се чупят, делят се и не изглеждат достатъчно добре, което за тях си е чисто мъчение. Тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Кои чайове ще ви помогнат в борбата с напълняване

Кои чайове са изключително полезни за здраво сърце

Кои са най-полезните чайове за черния дроб

5-те най-лоши закуски за здравето

Билката, която е полезна при почти всяка болест

Защо не е полезно да се ядат само плодове?

Плодовете, които НЕ трябва да се ядат след 50 години

Листата и цветовете на този плод са полезни за простатата - берете ги през пролетта

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com