Три идеи за работа за хора, които са с намалени доходи или нямат никакви пари

15502
Три идеи за работа за хора, които са с намалени доходи или нямат никакви пари
Снимка: Pixabay

В последните месеци се отчита ръст на съкратените хора, както и на тези, които са останали без доходи. Въпреки това има наличие на множество работни места (поне ако погледнете сайтовете и групите за обяви). Разбира се, има изключително некачествени обяви и работодатели, различни МЛМ предложения и други оферти, които не са привлекателни за хората.

В настоящата ситуация от опит мога да кажа, че има две направления, които ще бъдат актуални в следващия месец/месеци и със сигурност могат да бъдат изпробвани. Те определено не са за всеки, но особено ако сте в по-големите градове, шансът да намерите хора, които имат нужда от услугите ви никак не е малък. 

Къде да потърсим работа, ако ни засегне Covid-19 кризата

Ситуацията в момента за никого не е приятна - много бизнеси затварят или предстои да го направят и много хора остават без работа или им...

Става дума за предлагането на услуги като детегледач/ка на малки деца, гледането на възрастни хора и работни позиции в сферата на доставките (разносвач, шофьор и др). Държа да да подчертая, че това със сигурност не са опции за всеки, но в момента са интересни опции, в които има търсене на хора. 

Много родители работят и няма как да отделят време да гледат децата си. Не са малко тези, които с удоволствие биха платили на някой човек с опит, който да отдели по няколко часа на ден в гледането на децата им. Има и хора, които предлагат услуги по почистване на дома и др. Все пак работата с малки деца е специфична и там се изисква определен подход и умения. Добрата новина е, че ако смятате, че имате нужния опит, то може спокойно да публикувате в няколко Facebook групи, в които знаете, че има концентрация на родители. Това би ви гарантирало потенциални клиенти със сигурност. 

Помощта с гледането на възрастни хора е нещо, което ще става все по-актуално в настоящите условия в България - застаряващо население, голяма част от роднините са в чужбина. Covid-19 допълнително изважда нуждата от грижа за възрастните хора. Тук нещата отново са много специфични - човек трябва да е готов да върши такъв вид работа, а отговорностите могат да включват много неща - от пазаруване на хранителни продукти, до подстригване и къпане на възрастните хора. Вярно е, че в страната има активна програма за социални асистенти, но тя далеч не може да обхване всички, които имат нужда от подобен тип грижи. Ако не ви притеснява гледането на стари хора и сте подходящи за този тип работа, то може отново да се насочите към Facebook групите на града си. Резултатите са почти гарантирани. 

Една от областите на икономиката, която се развива в момента е тази с доставките. Неслучайно всички фирми, които предлагат разнос търсят хора. Същото важи и за куриерите. Много често можем да видим обявя за шофьор или доставчик на храна със собствен превоз като изискване. Поровете се в интернет специално за такива обяви и не е изключено доста бързо и лесно да намерите нещо подходящо. 

Работите заедно вкъщи. Ами сега?

Предстоящият нов почти пълен локдаун отново ще изправи много двойки пред ситуацията, в която ще трябва да работят от вкъщи всеки ден. И...

Още: "Три начина да намалим сметките си през идващата зима"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com