Три идеи за работа за хора, които са с намалени доходи или нямат никакви пари

15502
Три идеи за работа за хора, които са с намалени доходи или нямат никакви пари
Снимка: Pixabay

В последните месеци се отчита ръст на съкратените хора, както и на тези, които са останали без доходи. Въпреки това има наличие на множество работни места (поне ако погледнете сайтовете и групите за обяви). Разбира се, има изключително некачествени обяви и работодатели, различни МЛМ предложения и други оферти, които не са привлекателни за хората.

В настоящата ситуация от опит мога да кажа, че има две направления, които ще бъдат актуални в следващия месец/месеци и със сигурност могат да бъдат изпробвани. Те определено не са за всеки, но особено ако сте в по-големите градове, шансът да намерите хора, които имат нужда от услугите ви никак не е малък. 

Къде да потърсим работа, ако ни засегне Covid-19 кризата

Ситуацията в момента за никого не е приятна - много бизнеси затварят или предстои да го направят и много хора остават без работа или им...

Става дума за предлагането на услуги като детегледач/ка на малки деца, гледането на възрастни хора и работни позиции в сферата на доставките (разносвач, шофьор и др). Държа да да подчертая, че това със сигурност не са опции за всеки, но в момента са интересни опции, в които има търсене на хора. 

Много родители работят и няма как да отделят време да гледат децата си. Не са малко тези, които с удоволствие биха платили на някой човек с опит, който да отдели по няколко часа на ден в гледането на децата им. Има и хора, които предлагат услуги по почистване на дома и др. Все пак работата с малки деца е специфична и там се изисква определен подход и умения. Добрата новина е, че ако смятате, че имате нужния опит, то може спокойно да публикувате в няколко Facebook групи, в които знаете, че има концентрация на родители. Това би ви гарантирало потенциални клиенти със сигурност. 

Помощта с гледането на възрастни хора е нещо, което ще става все по-актуално в настоящите условия в България - застаряващо население, голяма част от роднините са в чужбина. Covid-19 допълнително изважда нуждата от грижа за възрастните хора. Тук нещата отново са много специфични - човек трябва да е готов да върши такъв вид работа, а отговорностите могат да включват много неща - от пазаруване на хранителни продукти, до подстригване и къпане на възрастните хора. Вярно е, че в страната има активна програма за социални асистенти, но тя далеч не може да обхване всички, които имат нужда от подобен тип грижи. Ако не ви притеснява гледането на стари хора и сте подходящи за този тип работа, то може отново да се насочите към Facebook групите на града си. Резултатите са почти гарантирани. 

Една от областите на икономиката, която се развива в момента е тази с доставките. Неслучайно всички фирми, които предлагат разнос търсят хора. Същото важи и за куриерите. Много често можем да видим обявя за шофьор или доставчик на храна със собствен превоз като изискване. Поровете се в интернет специално за такива обяви и не е изключено доста бързо и лесно да намерите нещо подходящо. 

Работите заедно вкъщи. Ами сега?

Предстоящият нов почти пълен локдаун отново ще изправи много двойки пред ситуацията, в която ще трябва да работят от вкъщи всеки ден. И...

Още: "Три начина да намалим сметките си през идващата зима"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com