Тръмп лъже дори и за известна картина?

4419
Тръмп лъже дори и за известна картина?
Снимка: Getty Images/Guliver

Картината на френския художник импресионист Огюст Реноар "Две сестри" в апартаментите в Trump Tower на американския президент Доналд Тръмп е фалшификат, а оригиналът е изложен в Музея на изкуствата в Чикаго, съобщи вестник Chicago Tribune.

Още преди няколко години биографът на Тръмп Тимъти О'Брайън забелязал платното с подписа на Реноар в салона на самолета на милиардера и го попитал дали е оригинал. Магнатът потвърдил. Тогава О'Брайън възразил, напомняйки, че самият той е от Чикаго. "Kартината се казва "Две сестри" и виси в Института за изкуства в Чикаго“.

Богатството на Тръмп се стопи с 600 млн. долара

Състоянието на президента на САЩ – милиардера Доналд Тръмп, е намаляло през миналата година с 600 млн. и вече е 3,1 млрд. долар...

О'Брайън разказва, че темата била отново повдигната, когато ден по-късно двамата с Тръмп летели от Лос Анджелис към Ню Йорк. Милиардерът сам повдигнал въпроса. Сякаш забравил за предишния им разговор, той обяснил, че това е оригинално платно на Реноар, което се казва "Две сестри". О'Брайън си замълчал. Впоследствие той написва книга за магната, в която оценява състоянието му на близо 150-250 млн. долара. С това предизвиква гнева на Тръмп и е даден на съд от него. По думите на О'Брайън историята добива леко комичен оттенък, тъй като след победата на изборите за президент в едно телевизионно интервю с Тръмп, той вижда същата картина да виси зад бюрото на милиардера.

"Сигурен съм, че и сега продължава да твърди пред всички, че това е оригинал. Той вярва в собствената си лъжа в продължение на едно десетилетие", казва биографът, който работи в The New York Times.

Според резултатите от анкета, проведена съвместно от Politico и компанията Morning Consult, почти половината от американците смятат, че американските медии фабрикуват новини за Тръмп и администрацията му. Водещи американски медии продължават да обвиняват Тръмп, че изкривява факти. Той им отговаря, наричайки тв компании и вестници "фабрики за фалшиви новини".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com