В Лондон откриват Музей на сънищата

1873
В Лондон откриват Музей на сънищата
Снимка: Pixabay.com

Музеят на Лондон обяви в четвъртък проект за събиране на мечтите на лондончани по време на пандемията от коронавирус като начин за документиране на въздействието на кризата, предаде АФП.

Животът на жителите на британската столица се е променил "не само от ден за ден" заради пандемията, но и "във връзка с това как спим и мечтаем", казват от музея.

Как да разберете дали имате ПРОРОЧЕСКИ сънища

Всеки човек сънува, независимо дали помни на сутринта, или не. Разбира се, в този мистичен свят няма еднозначни неща, нито правилни и г...

Проектът, наречен „Пазители на съня“, ще има за цел да събере мечтите под формата на устни истории. Той също така ще изследва какво прозрение могат да предложат сънищата за психичното здраве и начините за справяне с външния стрес, особено по време на криза.

Според проучване на King's College London / Ipsos MORI от юни, глобалната криза COVID-19 може да затрудни ума не само в будно състояние, но и по време на сън.

Музият на Лондон започва инициативата в партньорство с Музея на мечтите, базиран в Западния университет в Канада. Фотейни Аранини - дигитален куратор в Музея на Лондон, , заяви, че записването на сънищата ще му позволи да "документира ключов споделен опит от пандемията", както и да разшири определението за "музеен предмет". "Традиционно, когато музеите събират сънища, това е под формата на художествено впечатление, например картини или рисунки, повлияни от събитията. Това обаче често може да отдели мечтата от мечтателя", каза тя. „Ще събираме сънищата като устни истории от първо лице с цел да осигурим по-емоционален и личен разказ за това време за бъдещите поколения“, добави тя.

Шарън Сливински - създател на Музея на мечтите, каза, че изследването с Мезуя на Лондон "има за цел да предостави богат ресурс за по-нататъшно разбиране на значението на мечтания живот като механизъм за работа чрез социални конфликти". Проектът ще се проведе през февруари 2021 г. , като обществеността е поканена да говори за своите мечти по времето на COVID-19 с международен екип от обучени експерти. Разговорите ще продължат приблизително половин час и след това ще бъде обсъдено дали да бъдат включени в проекта.

Здравият сън пречи на развитие на сърдечна недостатъчност

Кардиолозите са установили, че хората, които не страдат от безсъние и други нарушения на съня, имат сърдечна недостатъчност с около 43%...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com