Вижте какво ще е времето през ОКТОМВРИ 2020

41759
Вижте какво ще е времето през ОКТОМВРИ 2020
Снимка: Pixabay.com

Най-високите температури през октомври у нас ще бъдат около средата на първото десетдневие, в повечето места между 28 и 33 градуса, но в отделни райони ще достигнат 35-36 градуса. Най-ниските температури през месеца ще са между минус 1 и 4 градуса, съобщи Марияна Попова - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология, пише vesti.bg.

Тя информира, че тази година през октомври се очаква средната месечна температура у нас да бъде над нормата, която в равнините е между 11 и 15 градуса, по високите полета - между 8 и 11 градуса, в планинските райони - от 4 до 8 градуса.

4-те зодии с НОВИНА през октомври

Хубавите новини идват за тези 4 зодии през месец октомври. Някои от тях са свързани с личния живот, други са от съвсем различно естеств...

Месечната сума на валежите в по-голямата част от страната ще бъде под нормата, която за югоизточните райони е между 60 и 90 литра на квадратен метър, за останалите - между 40 и 60 литра на квадратен метър, а в планините - от 80 до 100 литра на квадратен метър.

След захлаждането в края на септември, още в началото на октомври от юг ще се пренасят топли въздушни маси и температурите бързо ще се повишават. В периода 3-6 октомври вятърът в източната половина от страната временно ще е силен и преобладаващите максимални температури ще са над 25 градуса, на отделни места, чувствителни на южен вятър, ще достигат до 35-36 градуса.

Около 6-7 октомври ще премине атмосферно смущение. На места ще има валежи от дъжд. През следващите дни температурите постепенно ще се понижават, но ще остане сравнително топло. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. В самия край на десетдневието се повишава вероятността за превалявания.

През второто десетдневие на октомври температурите отново ще бъдат по-високи, но все пак по-близки до нормалните. В началото и в края облачността ще е разкъсана, с повече слънце в часовете около и след обяд. През периода 12-18 октомври времето ще е променливо, на места с превалявания.

12 късметчета за октомври за всяка от 12-те зодии

Октомври е вече тук и трябва да знаем какво ни чака. Всяка зодия си има късметче за октомври. Ето какво е то, дано се сбъдне! Овен &nd...

През третото десетдневие температурите ще са около обичайните. През първата половина от периода отново ще има вероятност за превалявания. През втората - тенденцията е да има повече спокойни и сравнително топли дни, но вече с характерните инверсии и с ниска облачност в сутрешните часове, прогнозира Марияна Попова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...