Вижте кои са най-полезните мазнини, от които отслабваме

1180
Вижте кои са най-полезните мазнини, от които отслабваме
Снимка: Pixabay

Оказва се, че не всички мазнини са вредни за нашия организъм. Съществуват и такива, които ни помагат да отслабваме.

Маслото е отличен източник на витамини, минерали и мастни киселини. То помага на организма да забави усвояването на захар и въглехидрати, което води до подобряване на мозъчната функция, подпомага сърдечната дейност и поддържа тялото енергично. 

Авокадото съдържа много голям процент мазнини, които са полезни за тялото, дори и по време на диета. То потушава чувството за глад, богато е и на протеини и фибри, отразява се добре и на нивото на холестерола.

Ако си приготвяте майонезата вкъщи, няма да има проблем да я включите в режима си и да овкусявате храната си с нея.

Беконът от чисто свинско месо е богат на полезни мазнини. Той е протеин, съдържащ мононенаситени мастни киселини, който помага за сърдечната дейност. Той дава и част от дневната доза натрий за организма.

Телешкото месо съдържа високи нива на омега-3 мастни киселини, които са известни с намаляването на риска от сърдечно-съдови заболявания. А щом става въпрос за талията ни, месата от тревопасни животни съдържат много по-малко калории.

Сладолед - да изядем няколко топки сладолед е много по-полезно за нашия хранителен режим и редуцирането на теглото, отколкото да изядем какъвто и да е друг сладкиш за десерт. Най-добрият вариант е да заложите на сладолед от пълномаслено мляко и той да бъде ванилов, а не шоколадов.

Орехите са едни от най-полезните ядки за организма. Богати са на йод, подходящи са за комбиниране с други храни, а мазнините в тях играят положителна роля за диетата. 

Черният шоколад е най-добрия вариант за десерт. Отразява се добре на зъбите заради ниското съдържание на захар и е много по-здравословен и полезен от млечния. Скорошно проучване разкрива, че хората, които ядат по 2-3 блокчета черен шоколад 30 минути преди хранене, консумират със 17% по-малко калории от другите, които не са яли нищо преди обяда или вечерята.

Дресингът на салатата - според учените комбинирането на зеленчуците в салатата с малка доза мазнини, каквато всъщност е дресингът, спомага здравето и отслабването на организма. Залагайте на предимно домашно приготвен дресинг.

Мислим си, че кафето със сметана, мляко или обилна пяна е калорично и вредно, но сметаната в енергийната напитка всъщност е здравословна мазнина, която спомага поддържането на кръвната захар в норма, особено когато се пие в сутрешните часове. По този начин се насърчава енергийния и умствения потенциал. 

Пълномаслено прясно мляко е по-полезно от нискомасленото. Установено е, че хората, които не търсят по-ниския процент масленост в млечните продукти страдат от затлъстяване много по-рядко от хората, опитващи се да избегнат калориите, консумирайки нискомаслени продукти от мляко.

Киселото мляко с над 4% масленост е заредено с протеини, калций и пробиотици и притежава всички качества да бъде една от най-добрите храни, подходящи за загуба на тегло. Пълномаслените млека с висок процент на масленост съдържат повече протеин и по-малко захари.

Яйцата са богати на протеини и съдържат веществото "холин", което е полезно за тялото, защото предпазва черния дроб. 

Зехтинът е богат на полифеноли, които укрепват сърдечно-съдовата система и също така се борят с раковите клетки в тялото. 

Кокосовото масло е богато на лауринова киселина - уникален липид, чиито бактерии се отразяват добре на нивото на холестерола. Хората, които често използват кокосово масло все по-рядко страдат от затлъстяване.

Сьомгата е риба, богата на мазнини и висока доза протеин. Тя е полезна за организма и ако я консумирате два пъти седмично, ще се подсигурите с добро здраве.

По-добре е сами да си сготвите риба тон у дома, отколкото да залагате на консерва. Тя е предпочитана при спазващите диета и макар също да е наситена с мазнини, доказано консумацията ѝ регулира мастните гени в областта на корема, предотвратява разширяването на кожата на корема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com