Вижте кои са най-полезните мазнини, от които отслабваме

1170
Вижте кои са най-полезните мазнини, от които отслабваме
Снимка: Pixabay

Оказва се, че не всички мазнини са вредни за нашия организъм. Съществуват и такива, които ни помагат да отслабваме.

Маслото е отличен източник на витамини, минерали и мастни киселини. То помага на организма да забави усвояването на захар и въглехидрати, което води до подобряване на мозъчната функция, подпомага сърдечната дейност и поддържа тялото енергично. 

Авокадото съдържа много голям процент мазнини, които са полезни за тялото, дори и по време на диета. То потушава чувството за глад, богато е и на протеини и фибри, отразява се добре и на нивото на холестерола.

Ако си приготвяте майонезата вкъщи, няма да има проблем да я включите в режима си и да овкусявате храната си с нея.

Беконът от чисто свинско месо е богат на полезни мазнини. Той е протеин, съдържащ мононенаситени мастни киселини, който помага за сърдечната дейност. Той дава и част от дневната доза натрий за организма.

Телешкото месо съдържа високи нива на омега-3 мастни киселини, които са известни с намаляването на риска от сърдечно-съдови заболявания. А щом става въпрос за талията ни, месата от тревопасни животни съдържат много по-малко калории.

Сладолед - да изядем няколко топки сладолед е много по-полезно за нашия хранителен режим и редуцирането на теглото, отколкото да изядем какъвто и да е друг сладкиш за десерт. Най-добрият вариант е да заложите на сладолед от пълномаслено мляко и той да бъде ванилов, а не шоколадов.

Орехите са едни от най-полезните ядки за организма. Богати са на йод, подходящи са за комбиниране с други храни, а мазнините в тях играят положителна роля за диетата. 

Черният шоколад е най-добрия вариант за десерт. Отразява се добре на зъбите заради ниското съдържание на захар и е много по-здравословен и полезен от млечния. Скорошно проучване разкрива, че хората, които ядат по 2-3 блокчета черен шоколад 30 минути преди хранене, консумират със 17% по-малко калории от другите, които не са яли нищо преди обяда или вечерята.

Дресингът на салатата - според учените комбинирането на зеленчуците в салатата с малка доза мазнини, каквато всъщност е дресингът, спомага здравето и отслабването на организма. Залагайте на предимно домашно приготвен дресинг.

Мислим си, че кафето със сметана, мляко или обилна пяна е калорично и вредно, но сметаната в енергийната напитка всъщност е здравословна мазнина, която спомага поддържането на кръвната захар в норма, особено когато се пие в сутрешните часове. По този начин се насърчава енергийния и умствения потенциал. 

Пълномаслено прясно мляко е по-полезно от нискомасленото. Установено е, че хората, които не търсят по-ниския процент масленост в млечните продукти страдат от затлъстяване много по-рядко от хората, опитващи се да избегнат калориите, консумирайки нискомаслени продукти от мляко.

Киселото мляко с над 4% масленост е заредено с протеини, калций и пробиотици и притежава всички качества да бъде една от най-добрите храни, подходящи за загуба на тегло. Пълномаслените млека с висок процент на масленост съдържат повече протеин и по-малко захари.

Яйцата са богати на протеини и съдържат веществото "холин", което е полезно за тялото, защото предпазва черния дроб. 

Зехтинът е богат на полифеноли, които укрепват сърдечно-съдовата система и също така се борят с раковите клетки в тялото. 

Кокосовото масло е богато на лауринова киселина - уникален липид, чиито бактерии се отразяват добре на нивото на холестерола. Хората, които често използват кокосово масло все по-рядко страдат от затлъстяване.

Сьомгата е риба, богата на мазнини и висока доза протеин. Тя е полезна за организма и ако я консумирате два пъти седмично, ще се подсигурите с добро здраве.

По-добре е сами да си сготвите риба тон у дома, отколкото да залагате на консерва. Тя е предпочитана при спазващите диета и макар също да е наситена с мазнини, доказано консумацията ѝ регулира мастните гени в областта на корема, предотвратява разширяването на кожата на корема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com