Винаги, когато отсядате в хотел - поставяйте чаша на дръжката на вратата

31719
Винаги, когато отсядате в хотел - поставяйте чаша на дръжката на вратата
Снимка: pixabay

На всеки поне веднъж в живота му се е налагало да отседне в хотел или мотел, който на пръв поглед не вдъхва кой знае какво доверие. Имате чувството, че всеки може да влезе необезпокояван в стаята ви, а това ви плаши.

Подобна ситуация по-често може да се наблюдава при малките и евтини хотели или мотели. Нали не си представяте как случаен човек ще влезе незабелязан в 5 звезден хотел? За съжаление, не всеки може да си позволи да отсяда на подобни скъпи и луксозни места.

Най-високо разположеният басейн в света отвори в Дубай

Малко са чувствата, толкова освобождаващи, колкото плуването на открито, под синьото небе, което се простира чак до хоризонта - и сега ...

Малките хотелчета логично не разполагат с излишен бюджет и често имат само един охранител на входа или във фоайето. Този служител може да пропусне някой влизащ, защото в момента се занимава с проверката на друг посетител. Нормално е. Това изисква сами да се погрижим за сигурността си. Все пак, когато пътуваме, носим със себе си и някои ценни вещи, с които не искаме да се разделяме по нелеп начин.

Нека това, че се стремим да спестим значителна сума като отсядаме в хотел с по-ниска категория, да не е за сметка на спокойствието, сигурността и ценните ни вещи.

На подобни хотели обикновено слабото място са ключалките. Разбира се, един крадец няма как да вземе ключ от рецепцията, но ключалките са съвсем обикновени и не са проблем за преодоляване от страна на взломаджиите. Има начин да се предпазите от кражба и той е съвсем елементарен. Не е нормално да будувате цяла нощ в очакване на опасно „посещение“. Сънят е важен за здравето и всеки трябва да се възползва от него, особено нощем.

Има един трик, който ще ви позволи да се наспите спокойно, без да се излагате на опасността от кражба. Във всяка хотелска стая има предоставени чаши. Използвайте ги, за да гарантирате сигурността си. Върху дръжката на  входната врата на хотелската стая едната чаша. Върху нея добавете и втората чаша. Ако някой се опита да натисне дръжката на вратата, двете чаши веднага ще паднат. Така вие със сигурност ще разберете, че нещо се случва. В същото време, шумът ще подплаши крадеца и бързо ще го откаже от намеренията му.

Ето защо не е добре да си взимате вана в хотелска стая

Банята в хотела е също толкова опасно място, колкото всяко друго обществено място. Бактерии, гъбички - всички тези заплахи при недостат...

Този начин да се предпазите от крадци е наистина елементарен, но и надежден и неведнъж пробван. Добре е още преди да се настаните в стаята на рецепцията да поискате да ви предоставят телефонен номер, на който да позвъните, ако имате проблем със сигурността. Въведете го в телефона си като номер за бързо набиране. Едно малко фенерче близо до вас също ще ви е от полза в подобна ситуация.

Когато усетите някакво движение, използвайте фенерчето. Насочете светлината в посоката, от която идва шума. Светлината в очите ще попречи на крадеца да вижда какво се  случва пред него. Бъдете сигурни, че веднага ще избяга.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Колко държави има в Азия

Три лесни начина да изпълните дома си с аромати на пролет, освен с почистване

Евтин начин за борба с паяците: засадете това растение в дома си и ще забравите за тях завинаги!

Защо пералнята не пълни вода?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com