Водата с лимон. Наистина ли е толкова полезна?

13193
Водата с лимон. Наистина ли е толкова полезна?

Някои знаменитости се кълнат в полезните ѝ свойства, убедени, че тя ще направи тялото и кожата ви напълно здрави и красиви, но наистина ли водата с лимон е толкова магическа?

Оказва се, че след 8 часа сън, чашата вода с лимон е страхотен, ниско калоричен начин да започнете деня си. Но всъщност всичко се свежда основно до приема на вода. Повечето хора не пият достатъчно вода, така че, когато увеличат приема на вода (с или без парче лимон), те обикновено ще изпитат така наречените ползи от лимоновата вода, като намалена констипация, по-стегната кожа и загуба на тегло.

Поставете лимон до леглото си и ще се случат чудеса

Всички знаем, че лимоните са полезни заради високото им съдържание на витамин C. Оказва се обаче, че те могат да ни окажат благотворно ...

Докато дехидратацията може да забави скоростта на метаболизма, загубата на тегло, свързана с лимоновата вода, се случва, когато хората я използват, за да заменят висококалорични напитки като сода или плодов сок. Дехидратацията може също така да забави функцията на мозъка.

Но отпивайки всякакъв вид вода: гореща, студена, ароматизирана или обикновена, ще свърши работа. Не, лимоновата вода не е магическа и засега няма проучвания, които да подкрепят претендираните ползи от лимоновата вода. Самият лимон всъщност не осигурява толкова много хранителни вещества, колкото си мислите.

В края на краищата, въпреки че лимоните съдържат витамин С, а проучванията свързват дефицита на витамин С с лоша имунна функция, лимоните съдържат толкова малко от хранителните вещества, които повишават имунитета, че вероятно няма да окажат влияние.

Междувременно твърденията, че лимоновата вода детоксифицира организма и чрез своята киселинност по някакъв начин променя рН на кръвта, са фалшиви. Докато черният дроб и бъбреците строго регулират отстраняването на токсините от тялото ви, белите дробове, бъбреците, кръвта и костите работят заедно, за да поддържат перфектното рН на организма ви. Превод: Храната, която ядете, няма да промени нивото на pH в организма ви.

Какво не знаем за лимона

Барманите обикновено слагат резен лимон в чашите с питие за повече вкус. Децата пият чай с лимон, за да бъдат здрави, а много от хората...

Крайният резултат?

Ако имате проблем да останете хидратирани, не сте фен на обикновена вода, или се опитвате да намалите висококалоричните напитки, това е един чудесен вариант. Но имайте в предвид, че киселинната смес не е за всеки. Пиенето на вода от лимон, особено в големи количества, всъщност може да причини усещане за парене в стомаха и да влоши симптомите на киселинен отлив или киселини. Междувременно може да отслаби емайла на зъбите и да дразни венците. Така че, ако искате да опитате вода с лимон, изпийте я през сламка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com