Защо двойките се разделят – психолози разкриха 6 причини

5419
Защо двойките се разделят – психолози разкриха 6 причини
Снимка: iStock/Guliver

Според психолозите неприятностите във връзките винаги са провокирани от конкретна причина. Някои от тях могат да доведат до пълно разпадане на съюза. Ето кои са 6-те най-често срещани причини за раздяла - може би това ще ви помогне да избегнете някои сериозни грешки в отношенията с партньора си и да не разрушите щастието си със собствените си ръце.

1. Липса на благодарност

Колко често партньорът ви изразява благодарност за това, което правите за него, или обратно - колко често вие му благодарите? Грешката, която най-често води до раздяла е, че влюбените приемат партньора си за даденост.  Научете се да казвате „Благодаря“ за всяко малко нещо, което любимия ви прави за вас, защото единствено по този начин показвате, че сте загрижени един за друг.

6 неща, които мъжете не се срамуват да направят преди раздяла

Често жените предчувстват, че любимият им скоро ще се реши на болезнена за тях стъпка и ще прекъсне връзката им. Някои знаци в поведени...

2. Отрицателна комуникация

Според психолозите хората са по-склонни след напрегнат ден в работата да излеят целия си гняв и отрицателни емоции върху този, когото обичат, отколкото върху някой непознат. За съжаление, когато подобно поведение се превърне в навик, това може да отчужди партньорите един от друг.

3. Липсата на доверие

Доверието е в основата на една сериозна и дълбока връзка и ако то липсва, тогава едва ли може да се говори за истинската любов. Когато недоверието и подозрението се установят в отношенията между двама души, рано или късно единият от тях ще започне да иска да се избави от тази връзка.

4. Липса на компромиси

6 неща, които предвещават край на връзката ви

"И заживели щастливо до края на дните си..." се случва само в приказките. В живота нищо не е толкова розово и ако не искате да се разде...

Може да звучи като клише, но връзките оцеляват, единствено ако и двамата партньори са готови да правят компромиси. Когато единият партньор доминира, вземайки повечето решения без да търси съвет от спътника си, вторият започва да мисли, че не е важен за любимия си.

5. Прехвърляне на вината

Това е един от най-лесните начини за разваляне на връзката. Прехвърлянето на вината е напълно безотговорно. В подобна ситуация не може да се изгради стабилен съюз - това поведение е разрушително за всяка любовна връзка.

6. Измама

Всеки има своите малки тайни, за които партньорът му дори не предполага и това е естествено, защото всеки човек трябва да има свое лично пространство. Но ситуацията изглежда съвсем различно, когато умишлено криете нещо или дори заблуждавате партньора си, действайки в негова вреда. Постоянното изричане на лъжи е най-сигурният път към раздяла.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com