Защо кафето на зърна е по-добър избор от инстантното?

3632
Защо кафето на зърна е по-добър избор от инстантното?
Снимка: iStock

Кафето е не просто напитка, а една от най-старите и най-известните в световен мащаб. Пиенето на кафе е цяла култура и начин на живот. Кафето се отличава с разнообразие на сортове, брандове и начини на консумация – чисто или с добавени мляко, сметана, ванилия, шоколад и други. Хубавото кафе има доказани за здравето и самочувствието ползи.

За да постигне предназначението си обаче, кафето трябва да е качествено. Инстантното кафе се появява по-късно от кафето на зърна и е по-удобно за консумация – спестява време в забързаните сутрини. То обаче е по-непрепоръчвано от кафето на зърна. Вижте защо.

Ето защо е полезно да пиете по две чаши кафе и чай всеки ден

Относно ползите и вредата от консумацията на кафе има куп противоречиви мнения. Според някои учени не трябва да се прекалява и с чая, т...

1. Кафето на зърна се фалшифицира по-трудно и е по-чисто

В буркана с инстантно кафе може да има всякакви примеси освен самото кафе. Когато купувате кафе на зърна, си гарантирате, че в няма да консумирате и смлени зърнени култури, които правят напитката всичко друго, но не и истинско кафе. Нещо повече – възможни са алергични реакции от хора, които проявяват такива към зърнени култури. Това кафе не е и без калории, тоест може да повлияе отрицателно върху фигурата. Всички тези зърнени култури не могат да се различат с просто око при гранулираното кафе, поради което изборът на кафе на зърна е по-добрият. Кафето на зърна е много по-чисто като съдържание и вие лично може да се уверите в това на пръв поглед и с просто око.

2. Гарантирате си по-високо качество, избирайки кафето на зърна

Когато кафето не е мляно или гранулирано, виждате всяко зърно. Това ви гарантира, че може да прецените качеството, ако имате елементарни познания как трябва да изглеждат по-добрите зърна кафе.

Кога сутрешното кафе е полезно?

Сутрешното кафе е не по-малко тонизиращо от студения душ, но същевременно с това консумацията му има и други предимства. Вкусът и аром...

3. Може да избирате сорта и да бъдете сигурни в избора си

В инстантното кафе не може да бъдете никога сигурни, че е вложен само сорт арабика. Често недобросъвестни производители добавят и робуста, което е много по-евтино.  Така си гарантират по-ниска цена и по-високи печалби, но вие не получавате това, за което плащате.

4. Ще се насладите на по-богат аромат и вкус

Ароматът и вкусът на кафето на зърна, когато е прясно мляно и сварено, е несравним с този на гранулираното кафе. То съдържа и повече кофеин, което му помага да събуди тялото и ума ви по-бързо и по-качествено.

Tри вкусни разтворими кафе напитки за тези, които непрекъснато бързат

Днес рядко има човек, който да не започва деня си с чаша ароматно кафе. Някои предпочитат прясно смляно кафе за приготвяне на енергизир...

Ако държите на удобството и бързината, предоставяни от разтворимото кафе, избирайте брандове с история и традиции, които държат на своето име и гарантират качеството на продуктите си. Така ще се насладите на ароматно и истинско кафе без примеси, приготвено лесно и бързо дори по време на път, когато меленето и варенето на кафе е немислимо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com