Защо мъжете не харесват умните жени?

14338
Защо мъжете не харесват умните жени?
Снимка: iStock/Guliver

Дори в 21 век много мъже изпитват искрена неприязън към феминизма и правата на жените. Ако пък жената е  и умна тя директно попада в черния списък. На какво се дължи критиката към умните жени обяснява професорът по психология Майкл Карсон.

1. Умните жени са лоши "робини". Мъжете и жените са били равни преди около 700 хил. години, но  с развитието на селското стопанство и появата на продуктови запаси много неща са се променили. Определили са се сексуалните роли, мъжете получават повече привилегиии, моногамията губи важността си, а робството става икономически обосновано. Мъжете заповат да доминират не само над робите, но и над жените. Умните жени подриват патриархалните устои. 

Любов по време на коронавирус

Покрай съпружеските двойки, оказали се в принудително съществуване или младите любовници, страдащи от раздялата, коронавирусът пре...

2. Те са лоши домакини. Извън дома си много мъже са принудени да се подчиняват на правилата, но в семейството си са царе и богове. Умните жени отказват да безропотно да се занимават с неблагодарната домакинска работа, която е забележима само, когато не е свършена. 

3. Тези жени мислят за себе си прекалено много. Обществото  е фокусирано върху женската репродуктивна функция, а мъжете - върху женското тяло ( а не върху мозъка). Обществото насочва момичетата към по-леки достижения. Умните жени нарушават шаблона и околните се опитват да ги поставят на мястото им.

4. Умните жени показват, че не е страшно да се държиш, като момиченце. Учат ни, че мъжественността е по-добра от женствеността. Треньорите и военни често се присмиват над останалите, като ги наричат "момиченце".

5. Те са лоши "майчета". Да, именно "майчета",а не майки. Най-добрите майки са най-умните жени. 

Оптимистично за коронавируса

Грипната епидемия и заплахата от разпространението на коронавируса остави учениците у дома, а заедно с тях и майките им. Доброто настро...

6. Умните жени променят представата за съзнанието. Прието да се счита, че мъжете мислят по друг начин - "по-добре" и "по-дълбоко".  Те са уверени,че жените имат други мисли, чувства и възможности. умната жена опровергава това твърдние, карайки мъжете да се дразнят и да недоумяват. 

7. Такива жени "предават" женската общност. Средностатистическите жени също не обичат умните жени - те са свикнали да се обединяват в групи (това е най-забележимо в училище), а умните жени се различават от тях, което води до завист и неадекватно поведение. 

Тези жени са подложени на критика от "своите" и от "чуждите", което не е повод да се правят опити да се угоди на всички.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com