Защо мъжете не харесват умните жени?

14271
Защо мъжете не харесват умните жени?
Снимка: iStock/Guliver

Дори в 21 век много мъже изпитват искрена неприязън към феминизма и правата на жените. Ако пък жената е  и умна тя директно попада в черния списък. На какво се дължи критиката към умните жени обяснява професорът по психология Майкл Карсон.

1. Умните жени са лоши "робини". Мъжете и жените са били равни преди около 700 хил. години, но  с развитието на селското стопанство и появата на продуктови запаси много неща са се променили. Определили са се сексуалните роли, мъжете получават повече привилегиии, моногамията губи важността си, а робството става икономически обосновано. Мъжете заповат да доминират не само над робите, но и над жените. Умните жени подриват патриархалните устои. 

Любов по време на коронавирус

Покрай съпружеските двойки, оказали се в принудително съществуване или младите любовници, страдащи от раздялата, коронавирусът пре...

2. Те са лоши домакини. Извън дома си много мъже са принудени да се подчиняват на правилата, но в семейството си са царе и богове. Умните жени отказват да безропотно да се занимават с неблагодарната домакинска работа, която е забележима само, когато не е свършена. 

3. Тези жени мислят за себе си прекалено много. Обществото  е фокусирано върху женската репродуктивна функция, а мъжете - върху женското тяло ( а не върху мозъка). Обществото насочва момичетата към по-леки достижения. Умните жени нарушават шаблона и околните се опитват да ги поставят на мястото им.

4. Умните жени показват, че не е страшно да се държиш, като момиченце. Учат ни, че мъжественността е по-добра от женствеността. Треньорите и военни често се присмиват над останалите, като ги наричат "момиченце".

5. Те са лоши "майчета". Да, именно "майчета",а не майки. Най-добрите майки са най-умните жени. 

Оптимистично за коронавируса

Грипната епидемия и заплахата от разпространението на коронавируса остави учениците у дома, а заедно с тях и майките им. Доброто настро...

6. Умните жени променят представата за съзнанието. Прието да се счита, че мъжете мислят по друг начин - "по-добре" и "по-дълбоко".  Те са уверени,че жените имат други мисли, чувства и възможности. умната жена опровергава това твърдние, карайки мъжете да се дразнят и да недоумяват. 

7. Такива жени "предават" женската общност. Средностатистическите жени също не обичат умните жени - те са свикнали да се обединяват в групи (това е най-забележимо в училище), а умните жени се различават от тях, което води до завист и неадекватно поведение. 

Тези жени са подложени на критика от "своите" и от "чуждите", което не е повод да се правят опити да се угоди на всички.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com