Защо не се подарява нож - разберете причината

54503
Защо не се подарява нож - разберете причината
Снимка: iStock/Guliver

Лош късмет ли е да подарите нож?

Намерихте идеалния нож, който да подарите на приятел или член на семейството. И точно в този момент се сещате за едно старо суеверие, в което се казва, че е на лош късмет да подарите нож и да не знаете, какво да правите. Не се тревожете! Имаме идеалния начин да преодолеем негативните конотации, свързани с подаряването на нож.

Може ли ножът да бъде идеалният подарък?

Често е трудно да намерите идеалния подарък за приятел или член на семейството, особено когато имат всичко, от което се нуждаят. Вие сте озадачени, опитвайки се да измислите нещо замислено, полезно, нещо, което ще е оценено и получаващият го ще мисли топло за вас всеки път, когато използва такъв подарък. До тук добре.

Защо не се подарява нож - разберете причината

Нож или комплект ножове могат да са красиво гравирани, с персонализирани дръжки и избрани така, че да паснат на приемника. Има ножове за широк кръг от хора: ентусиасти на открито, любители на кулинарията или чисто и просто почитатели на сувенири и ценители на качеството. Има ножове за всякакви поводи, вариращи от рождени дни, промоции за работа до сватби и годишнини. Преди да дадете такъв има нещо, което трябва да знаете: подаряването на ножове отдавна се смята за лош късмет.

Какво са суеверията?

Разберете причината, защо не се подарява нож

Културни аспекти за даването на ножове

Според суеверието нож, поднесен като подарък, ще прекъсне приятелството между дарителя и получателя. Единственият начин да избегнете това е да прикачите стотинка (или монета със символична стойност) към ножа.

Монетата трябва незабавно да бъде извадена и върната на дарителя като форма на символично плащане. Тази транзакция предотвратява прекъсването на връзката. Ножът се разглежда като незабавно „ закупен “, което освобождава дарителя от всякакви негативи, които иначе биха могли да са резултат от използването му.

Суеверие в световен мащаб

Суеверията за даване на нож съществуват по целия свят. Японците, както и много европейци, вярват, че подаряването на часовник означава символ на изтичането на времето, докато даването на ножици или ножове означава прекъсване на връзката между тях.

Знаци и СУЕВЕРИЯ - Защо не трябва да се сяда върху масата

Особено лош късмет е да подарите нож за сватбен подарък, защото според фолклора може да прекъсне брачните връзки. По подобни причини джобното ножче трябва да се дава на някого само ако е обезопасено. В противен случай се смята, че това може да предизвика спор. Ако в семейството е имало смърт, суеверието настоява, че с ножовете трябва да се борави внимателно и да се използват само когато е необходимо.

Ако обмисляте да купите нож за любим човек или приятел, но това суеверие ви кара да се колебаете, опитайте това: Поставете нож в буркан с вода до предната и задната врата на дома. Смята се, че това отблъсква злите духове. Предполага се, че те се страхуват от отраженията си във водата и върху повърхността на ножа и така всички демони и тъмни сили бягат далеч от дома.

В заключение:

Вземете монета или помолете човека, на когото дарявате нож, да ви даде монета (без значение от стойността й). Поверието казва, че така ножът е купен, закупен, откупен и лошите суеверия, с които върви той - отпадат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com