Защо се чувствате празни вътрешно и как да го промените?

6578
Защо се чувствате празни вътрешно и как да го промените?
Снимка: Unsplash

Нека разгледаме причините за вашата празнота, за да придобиете по-добро разбиране за това защо се чувствате празни и изгубени в живота. Защо се чувстваш празен?

1. Не разбирате себе си.

Знаеш ли кой си? Когато не можете да опознаете себе си, това може да доведе до чувство на празнота. Неспособността да разберете кой искате да бъдете като човек и какво искате в живота може да ви накара да загубите връзка с вътрешния си Аз. Това ви кара да усетите, че в живота липсва смисъл и вие се носите през живота без никаква цел.

2. Откъснати сте от другите.

Когато не успеете да изградите някакви смислени взаимоотношения в живота, романтични или по друг начин, започвате да се чувствате разстроени и самотни. Кара ви да се чувствате изолирани, дори ако сте заобиколени от други. Според изследването от 2003 г. „Благодарност и щастие: Развитие на мярка за благодарност и взаимоотношения със субективно благосъстояние“ от Уоткинс, Удуърд, Стоун и Колтс, връзките са най-важните фактори за щастието. Тъй като качеството на връзките ви има значение повече от количеството, липсата на интимност във връзките, а не липсата на връзки, може да ви накара да се почувствате самотни.

3. Не можете да продължите от миналото си.

Когато има неотговорени и нерешени проблеми от миналото ви, някои неудобни чувства ще останат дълго време. Неспособността ви да се помирите с миналото си ще добави към чувствата ви на празнота и безцелност. Когато връзката приключи, като загуба или развод или раздяла, повечето от нас не могат да получат закриване. Освен това провалът на важна връзка може да остави огромна празнота в живота ни, особено когато вярваме, че връзката е свързана с нашата идентичност. Сега, когато връзката свърши и човекът си отиде, ние се чувстваме изгубени и не знаем кои сме без нея.

4. Нямате страсти, които да преследвате.

Когато нямате никакви мечти в живота, които искате да следвате с решителност и постигане, животът ви може да няма смисъл и цел. Вашите цели, амбиции и мечти определят кой сте. Вашата страст ви движи напред в живота и чувството за постижение ви кара да се чувствате изпълнени. Дори когато се провалиш, се учиш от опита и опитваш различен подход, за да продължиш напред. Но когато ви липсва мечтата, нямате желание да продължите напред. Нямате никаква цел. Нямате причина да се събуждате сутрин и да променяте живота си. След като разберете какво точно ви кара да се чувствате празни, можете да разберете как да се борите и да го преодолеете. 

Ето няколко предложения, които можете да следвате, за да започнете и да живеете най-добре.

1. Практикувайте любов към себе си.

Вашите чувства ще ви кажат всичко, което трябва да знаете за това как се отнасяте към себе си. Първата стъпка да се отървете от тази празнота вътре започва с това да обичате себе си. Бъдете внимателни и наясно с вашите мисли, емоции и тяло. Вместо да се захващате с поведение на себе си, говорете със състрадание и доброта, както бихте го направили с приятел. Не забравяйте, че вие ​​сте най-добрият си приятел. Така че, лекувайте се съответно. Това означава да обърнете внимание на това, което вашите мисли и емоции ви говорят и да поемете отговорност за това, което правите необходимо.

2. Признайте емоциите си.

Любовта към себе си означава също така да се отворите към неудобни чувства, като самота, разбиване на сърцето и болка и да им позволите да се излекуват, просто като ги оставите да преминат естествено, вместо да се държат за тях. Научете се да прегръщате емоциите си и себе си. Вашите чувства са отражение на вас в този момент. Колкото повече обръщате внимание на чувствата и емоциите си, независимо дали са положителни или отрицателни, толкова по-добре ще можете да се свържете с автентичния си Аз. Така че, позволете си да скърбите и да скърбите, ако трябва, тъй като това ще помогне на тези трудни емоции да преминат. Бъдете състрадателни към чувствата си, без да ги съдите.

3. Прекарвайте време със себе си.

Вместо да инвестирате в непродуктивни дейности и нездравословни зависимости като телевизия, компютърни игри, алкохол и наркотици, погледнете вътре и просто прекарайте малко качествено време със себе си. Фокусирайте се върху това, което ви кара да се вълнувате от живота, какви са вашите страсти, мечти и желания и от какво се страхувате. Седнете със себе си и определете какви нужди имате и как можете да ги изпълните. Правете неща, които ви харесват или някога, когато сте били по-млади. Пишете, рисувайте, упражнявайте, гответе или каквото ви е интересно. Медитацията също може да ви помогне да разберете вашите нужди и да се фокусирате върху себе си. Това ще ви помогне да намерите повече смисъл в ежедневието си.

Зодиите, които често изпадат в депресия

Някои зодии са по-склонни да изпаднат в депресия от други. Ето кои са те. Рак Прекалено сте чувствителни, така че от време на време с...

4. Оценявайте живота си.

Друг отличен начин да преодолеете празнотата си е като практикувате благодарност. Психологическите проучвания разкриха, че практикуването на благодарност може да ви помогне да погълнете положителни емоции и да се почувствате много по-доволни и по-щастливи в живота. Позволява ви да развиете по-добри социални умения и да изградите по-силни взаимоотношения. Като оценявате кой сте, какво имате и благодарите за живота си, ще придобиете съвсем нова перспектива в живота. Ще спрете да приемате добрите неща за даденост и ще изместите манталитета си от мисленето за недостиг към мисленето за изобилие. Ще започнете да се фокусирате повече върху величието, което вече присъства в живота ви, вместо върху всичко, което нямате. Благодарността ще ви помогне да намалите стреса и безпокойството си, ще ви позволи да се насладите на малките неща в живота и ще ви направи по-отворени за получаване на благословии от Вселената.

5. Опитайте нови неща.

Според проучвания, проведени от невробиолози, научаването на нови неща и ангажирането с нови преживявания може да ви помогне да се чувствате много по-щастливи и да се чувствате по-мотивирани в живота. Той има почти подобни ефекти като допамина и може да ви помогне да изпитате емоционална възбуда. Също така е чудесна идея да придадете на жилищното си пространство преустройство и да промените средата си на живот. Дори и най-малките промени, като например получаване на ново обзавеждане или чаршаф или дори ново осветление, могат да имат голямо положително въздействие върху вашето емоционално и психическо здраве.

6. Потърсете професионална помощ.

СЗО: Пандемията ще окаже дългосрочно въздействие върху психичното здраве на хората

Пандемията от коронавирус ще окаже дългосрочно влияние върху психичното здраве на хората. За това предупреждава Световната здравна орга...

Ако все още имате проблеми с преодоляването на чувствата си на празнота, търсенето на професионална помощ може да бъде чудесна идея. Понякога самоанализът може да не е най-добрият път за предприемане. В тези случаи получаването на помощ от терапевт може да ви помогне да намерите всички причини и решения за вашата вътрешна празнота. Добрият терапевт може да ви даде точната помощ, от която се нуждаете, за да започнете отново да живеете пълноценен и смислен живот.

7. Обичайте себе си, за да намерите изпълнение.

Първата стъпка да започнете да запълвате празнотата си е да се обичате. Когато се обичате, ще бъдете по-мили и състрадателни към себе си, ще откриете нови интереси в живота, ще преследвате мечтите си, ще привлечете повече хора, ще изградите дълбоки, смислени отношения и ще откриете собственото си щастие . Всичко велико в живота започва с любов към себе си. Няма нужда да продължавате да живеете по този начин, когато усещате вакуум вътре в себе си. Изградете по-добри отношения със себе си и си дайте любовта, която наистина заслужавате. След като разберете това, всичко останало ще си дойде на мястото само по себе си. Не е толкова трудно да живееш смислен живот, изпълнен с цел.

Всичко, което трябва да направите, е да вярвате във Вселената. И себе си.

Източник: yourtango.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com