Защо се провали "Игра на тронове"?

39584
Защо се провали "Игра на тронове"?
Снимка: HBO

(ВНИМАНИЕ: ТЕКСТЪТ РАЗКРИВА СЮЖЕТА НА ПОСЛЕДНИЯ ЕПИЗОД)

Наистина, провал. 8 години страхотни вълнения, епичен сериал, истински феномен, който накара милиони да тръпнат в очакване за всеки следващ ход на героите. И да объркаш жестоко точно последния епизод, при положение, че петият вдигна на макс температурата на съспенса...? Алогизмите бяха толкова много, че да се изброят е трудно, но нека опитаме.

Вижте кои футболни отбори подкрепят звездите от Game of Thrones

Game of Thrones ("Игра на тронове") е сериалът, който плени цял свят и въпреки че вече бе излъчен последният епизод, то за продукцията ...

1. Бран за Крал

Хубаво, търси се нещо неочаквано. Но неочаквано не винаги значи логично. Бран няма нищо общо с властта, не е изкушен от властта, не е изкушен нито като тиранин, нито като добровладелец. Това момче отдавна беше отплавало в безкрайните пространства на времето и текущите политически задачи при него изглеждат толкова нелепо, че си представяме следната картина: общо взето управлява Тирион, а Бран си седи в някоя стаичка с прибелени очи и се забавлява с това да гледа какво е станало в отминалите хилядолетия. Въобще цялата сюжетна линия на това момче започна страшно обещаващо, бе обвързана с мистичните сили в сериала и завърши колкото неочаквано, толкова и алогично. Бран бе единственият, който се бе отскубнал от играта на тронове и силата му е другаде, а не в управлението. И като чуеш от него някаква реплика, когато е поканен за крал, която гласеше: "Защо мислиш стигнах дотук"...Да бе...Бран през цялото време се наточил да бъде крал - повервахме.

2. Сив червей и дотраките - никакъв гняв?

Какво стана? Това бяха лоялни до кръв армии, които бяха готови да разкъсат всичко живо по пътя си в името на обичаната им кралица, която ги поведе през морета и робство към славата. И накрая, след смъртта на Денерис, Сив Червей стои просто така седи и слуша останалите льохмани как говорят за демокрация и управление и дори горкият изчаква да види кой ще е новия крал, за да разбере каква ще е неговата участ? Или пък дотраките разбират, че е прободена вечната им Халиси и си чешят мъдите на конете и си викат "Еми, кот такоа" и се прибират обратно да си дотрактстват в техните земи? Всъщност и на двете армии очите трябваше да се напълнят с кръв и да потърсят съвсем справедливо отмъщение.

КАКВО, ПО ДЯВОЛИТЕ СЕ ОБЪРКА, ЧЕТЕТЕ ТУК

Възмутени фенове на "Игра на тронове" искат последния сезон да бъде презаснет

Стотици хиляди фенове на сериала "Игра на тронове" се подписаха под искане последния сезон да бъде спрян и заснет наново, съобщава БГНЕ...

3. Джон Сноу като нощна стража - ще пази кого?!

Действително, имаше някаква логика Джон Сноу да завърши в безкрайните ледове - там той изкова себе си като характер, такава е и просто фамилията му. Обаче все пак да попитаме: какво по-точно ще прави нощната стража? Няма бели бродници, няма зомбита, диваците са вече от нашите...Какво ще правиш тогава в онази пустош? Това е все едно след Втората световна война да върнат войниците обратно в окопите, понеже добре са си прекарали и да си спомнят доброто старо време - само дето около окопите няма нищо и седиш там по цял ден и играеш "Не се сърди човече".

4. Химията между Джон Сноу и Денерис...

Няма такава. Сравнете я с тази между Сноу и дивачката. Сноу и Денерис, колкото и да добри актьори да са, стоят без какъвто и да било контакт на екран. Като се целуват не ти пука, като се пробождат не ти пука, като се залюбват ти е все тая, като ронят сълзи един за друг пак ти е все тая. Сравнете техния "любовен" финал с финала между Ланистър и Церсей - той беше много по-трогващ, интересен, оставяше горчив и красив вкус, докато тези бяха като герои от анимета.

ОСТАНАЛИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ПРОВАЛА НА СЕРИАЛА ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com